torsdag 22. april 2010

Hall 1 etg og trapp..før og etter..

Denne gangen tenkte jeg å vise dere før og etter bilder fra hallen nede i 1 etg og en del av trappen opp til 2 etasje, disse 2 stedene var de som så verst ut da huset ble overtatt....her trengtes en god dose med TLC og eksperthjelp fra min far og Britt.
Forrige eiere som forøvrig var et utrolig hyggelig eldre ektepar hadde begynt å rive ned platene på veggen, så her var det bare å fortsette der de slapp. Hjørneskapet kjøpte jeg på finn.no for 300.-. Det kan se ut som om jeg har malt rosa inne i hjørnet, men jeg har malt 3 strøk med hvitt...fargen som var der fra før var burgunder....nå ser det ut som babyrosa. Rosa speil er fra USA (400.- inkl frakt). Hylle m/prismer (150.-) fra tidl. Rødstua i Nittedal. Gammel puff med en duk over, kjøpt på loppemarked (kjøpte 2 like puffer for 100.-) På toppen av skapet har jeg samlet tørkede rosebuketter. I dette hjørnet er det en murvegg og det har nok stått en vedovn her i gamle dager. Høyt oppe på ønskelista står en gammel etasjeovn...den ville vært fin og praktisk å hatt her.
I trappen ble messingbeslaget og vinylen fjernet og det ble avdekket brunmalte tretrapper....her brukte jeg 5 strøk med Flügger sin vannbaserte gulvmaling i fargen råhvit før den gamle brunfargen ble ordentlig dekket. Sist jeg malte trappen så byttet jeg til Norsjø sin vannbaserte gulvmaling og fargen hvit. Det store rosebildet består av en plakat jeg bestilte fra USA...den kostet ikke all verden...så fikk jeg innrammet den her hjemme og det kostet faktisk 1100.-...men så ble jeg fornøyd :)
Den gamle gardintrappen og alt som henger på den er fra loppemarkeder. Symaskinen kjøpte jeg på auksjon for 100 kroner. Kurvspeilet er kjøpt på et loppemarked for 50 kroner.
Disse er de orginale gamle vinduene, karmene ble malt hvite og en kappe kjøpt på loppis for 5-10 kr ble hengt opp. Blomstene er kunstige (Black Design).
Dette bildet tror jeg at jeg kjøpte fra USA og betalte vel ca 300.- for det, men er ikke helt sikker...jeg hadde et helt hus som skulle fylles ganske raskt så da er det ikke lett å huske alt.
Det skjuler seg nok mer gammelt trepanel bak de resterende veggplatene som i første omgang ble malt med Butinox Dun. Taklampen fra Ellos (400.-) må nok en eller annen gang vike plass for en gammel fin lysekrone. Døren rett frem går inn til et toalett m/dusj. Alle de 5 vakre fyllingsdørene i 1 etg ble byttet ut på 60-tallet med noen mindre pene for å si det mildt...du ser en på bildet her. Jeg har som mål å få byttet de ut en gang i fremtiden.

Ønsker alle en flott torsdag. I løpet av helgen så blir det en ny Give Away her for utrolig nok har telleren min passert 10.000...noe jeg tenkte ville ta flere måneder..hmm...hva skal jeg finne på tro?

30 kommentarer:

 1. Dette var virkelig en ekstrem makeover, er jo bare helt nydelig da ! ♥ Skulle ønske alle gulvene osv her var hvite også, mye lysere og finere. ♥

  Nå skal jeg legge meg her ! ♥

  Ønsker deg en nydelig torsdag ! ♥

  Nattaklem :)

  SvarSlett
 2. Det var virkelig forandring! Ble så fint.

  Ha en fin dag!

  Ingunn

  SvarSlett
 3. Det er så koselig og fint hos deg.....du har gjort en bra jobb:)
  Ha en super dag
  eddaKlemmer til deg:)

  SvarSlett
 4. For en forandring og for en jobb !!!!
  Men så ble det utroølig lekkert og da ;)
  Kjempeflott..

  Klem,Kari

  SvarSlett
 5. Så lekkert du har det i ganga, kjempe fint..Lyst og luftig..klems..

  SvarSlett
 6. Bare så utrolig FINT!!! Blir helt målløs, jeg.

  Ha en fortsatt fin dag!!!

  Hilsen
  Marianne

  SvarSlett
 7. Hei=)
  Litt av en forandring. Morsomt å se=) likte spesielt den skinnende flotte trappa.

  Ønsker deg en fin dag=)

  SvarSlett
 8. hei Jorunn.
  å så nydelig det ble i deres gang,snakk om forskjell.
  å så vakkert,mye jobb ja.
  ønsker deg en flott torsdag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 9. Hej underbara du!!
  Men WOW!!!! Va underbart vackert du gjort det!! Jag bara älskar det!!! Jag vill så gärna ha mitt sovrum vitt med lite gammelrosa stänk. Vet inte hur jag ska lösa det.. men det kommer jag på =)
  Önskar dig en underbar dag!
  Varm kram Tina

  SvarSlett
 10. Åh, så utrolig lekkert det har blitt!

  Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 11. Fy søren så koselig og romantisk det er her JOrunn...så flott dere har gjort det.:-) Får sikkelig stugan følelse.:-)

  Ja rosa tulipaner er min favoritt. I dag skal jeg dekke bord til jentebursdag, og min store frøken er veldig rosa..Men de hadde ikke noen fine rosa blomster jeg hadde lyst til å kjøpe når jeg var innom blomsterbutikken, pga. asken fikk de nesten ikke levert blomster.:-) akk ja...så min unge frøken ble "fornærmet" over mammas kjøp....hmm....hun hadde jo gikk bekjed om rosa eller ingen blomster.:-)) vi får nå se, har en liten mistanke om at hun blir fornøyd læll. En fin dag til deg også.:-) Gry

  SvarSlett
 12. Hei, så utrolig fint det har blitt! Nydelig, og for en jobb! Men med dette resultatet er det jo abre moro:-) Ja, glassverandaen blir varm her også, men med frost ute går det bra enn så lenge:-) Ha en finfin dag i ditt vakre hjem!

  SvarSlett
 13. Hei.
  Jeg blir så inspirert av det du lager, Jorun, og jeg setter stor pris på at du forteller om produkter du bruker....lettere for oss andre, i den store produkt jungelen!
  Lykke til med den flotte jobben du gjør!

  SvarSlett
 14. Det var virkelig en stor forandring, det er helt nydelig :-)

  SvarSlett
 15. Å det er so fint hos deg♥
  Trappa vår skal malast og snart-heilt kvit☺ Men først må den tettast, og det blir vel litt av ein jobb..
  Håpe vertfall den blir like fin som di til slutt☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 16. For ein jobb de har gjort!! Eg er heilt imponert!! Og kor nydeleg fint som de har fått det!:) Du må jammen vere ein racer på loppemarked og bruktbutikker og Finn ;) Du har utruleg mange flotte møbler. Skulle ønske eg var like flink. Då hadde eg nok bytta ut eindel IKEA-møbler her hos meg:)
  Vi skal snart i gong med trappemåling vi og..har utsatt det ei stund, men no kjenner eg at eg begynde å bli meget utolmodig;)
  Ha ein fine dag!:)
  Klem:)

  SvarSlett
 17. Her var det virkelig forandring fra før til nå bilder. Trappen ble jo kjempeflott. Skal si du har hatt litt av et arbeid. Men når det blir så bra, så er det jo gøy. Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 18. Hei :-)

  Her inne hos deg likte jeg meg jammen godt :-) kjempefin blogg :-) legger deg til på blogglisten min ,om det går bra?
  Utrolig fin gang :-) gøy og se før og etter :-)

  Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 19. Fantastisk nyyyydelig. Tror vi deler samme interesse åar det kommer til bolig/interiør stil :)

  SvarSlett
 20. Hei på deg!
  Skal si dere har gjort en flott jobb - skikkelig lekkert har dere fått det! Nydelig hjørneskap og puffer til røverkjøp ;o) Jeg ganske enkelt elsker stilen hos deg - herlige detaljer over alt!

  Ønsker deg en super kommende helg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 21. Hei!

  So utrulig fint du har fått da. Stoor forandring. Syns dei rosebilda dine va so fine :)

  Takk for at du har lagt deg te som følger på bloggen min, da set eg stooor pris på :)

  Klem frå Christine

  SvarSlett
 22. ...så spennende å få se!! for et arbeid dere har gjort,- og så flott det har blitt!!

  ha en skjønn helg i det skjøne hjemmet ditt!
  magny

  SvarSlett
 23. Hjelpe meg så flott dere har det! Men må ha vært litt av en jobb;-)
  Herlig lys og lett gang, akkurat som om det skinner av trappen! Og for et fantastisk soverom!!!! Kunne flyttet rett inn jeg!

  Legger meg til som følger av bloggen din, så er det lettere å titte mer senere;-)

  SvarSlett
 24. Hei,Jorunn.For en forandring.Nå er det lyst og lekkert,men det må ha vært en kjempejobb.Har en del maleplaner for hytta vår etterhvert også.Ønsker deg en god helg.Klem

  SvarSlett
 25. En lykke disse innleggene dine...♥

  SvarSlett
 26. Så utrolig hyggelig det er med disse kommentarene fra dere søte bloggjenter...dere lyser opp i hverdagen!! Ønsker alle en kjempefin helg! Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 27. Oj vad duktiga ni är...jag orkar inte något när jag kommer hem från jobbet.

  Kram
  AstaLena

  SvarSlett
 28. You have such a wonderful home ,Love it so much !
  Love ♥RINI♥

  SvarSlett
 29. I will tell you again , you have a beautiful house and I can see it is your home .
  We are now in our caravan in Spain later we go to Portugal , This is also a little home for me and I hope that Cristmas will be nice at this place .
  Love from ♥RINI♥

  SvarSlett