mandag 26. april 2010

Søndagens loppefunn

Håper alle har hatt en fin helg! En veninne og jeg var på en rask loppisrunde på søndag, vi var innom Stigenga skole, Løkenåsen skole, Stav ungdomsskole og Slattum skole.

Dette vintage bordet er jeg veldig fornøyd med, det fikk jeg for 50 kroner, det blir med til Sverige og skal males hvitt..tenkte at det skal få en fin plass på glassverandaen.

Jeg er veldig glad i disse gamle smijernslampene, jeg har noen fra før også. Denne ga jeg 50 kroner for, den skal til Sverige og males hvit. Disse lampene er supre å henge lykter på! Jeg kjøpte den hvite lykten du ser på bildet på A-Møbler, den kostet 245.- det fulgte også med veggoppheng...det er en bra pris....om det blir denne lykta jeg skal henge på smijernsfoten vet jeg ikke enda...jeg er så glad i lyslykter og får vel aldri nok..hehe..


Oppdatering: slik ble resultatet.

Kjøpte og betalte 40 kroner for de 4 store bøkene, jeg tar de med til Sverige...det kan jo komme stunder mine gjester eller jeg selv får lyst til å lese litt..har forresten noen av dere lest disse bøkene?  

Den lille salmeboken fra 1929 kostet 10.-...vedkommende som eide den tror ganske sikkert var en som var rimelig ofte i kirken og som kunne alle salmene mer eller mindre utenatt. Det var mange små utklipp som lå inne i boka med visdomsord av ymse slag, denne under her synes jeg hadde kloke ord:

Døgnglimt
 Alltid være elskverdig,
vennlig mot blomster og dyr.
Alltid være takknemlig
hver gang en morgen gryr.
Aldri misbruke makten,
være oppriktig og sann.
Aldri miste kontakten
med barndommens eventyrland.

Ellers så kjøpte 2 solide stolsenger (100.-) til hagen, flere norgesglass..snakk om prisforskjeller..et sted betalte jeg 20.-pr. stk og et annet 5.- pr.stk, jeg kjøpte en komplett saftkoker for 25.-, kjøttkvern til 10.- og et gammelt krumkakejern til 10.-...det skal jeg bruke på vedkomfyren i Sverige. Jeg har et gammelt vaffeljern fra før som vi har prøvd ut...det er morsomt å bruke disse gamle dekorative kjøkkenredskapene.

Ønsker dere alle en FLOTT UKE!!


24 kommentarer:

 1. Gurimalla so masse fint du har fått tak i☺ So kjekt!!
  Det smijernsstativet blir kjempekoseleg å henge lykt på ja☺
  Og koseleg med gamle kjøkkenredskap til dekorasjon☺
  Å so artig finne bøker☺ Eg har sett filmen om Da Vinci Koden, begynte vel på boka og tru eg, men syns kanskje den var litt tung å lese...
  Morsomt med gamle biblar, fått heilt dilla på det etter at eg entra bloggverden, hehe☺ Men lite med loppis her omkring so har kun ein bruktbutikk å besøke av og til so sjelden det dukkar opp dei heilt store funna.

  Håpe du får ei fiiin veke☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 2. Oi, så mange fine skatter du har funnet ! ♥ Bordet var helt nydelig, og tror det blir veldig fint med litt hvitmaling. ♥

  Ønsker deg en herlig mandag videre ! ♥

  Klem Anette :)

  PS: Giveaway inne hos meg om du vil. ;)

  SvarSlett
 3. FAntastisk! Tusen takk for tips om smijernslampe, den skal eg kopiere når eg får uteplassen min ferdig:)

  SvarSlett
 4. Hei Jorunn
  Så mye NYDELIG du har fått tak i!!! Herlige skatter ♥ kjempeflott bord og den smijernslampe-foten var bare rå-stilig... Blir sikkert kjempefin når de blir malt. Og henge lykt i stedet for lampeskjermen blir bare nydelig!!! Heldige du :) Ønsker deg en fortsatt fin dag. Klem fra Mette

  SvarSlett
 5. Så utolig festlig!! Da må det ha vært deg jeg så! Kjøpte du bordet på Slattum? Jeg la bare merke til bordet, da, ikke deg!!!! (sorry, ble blendet av det fine bordet) Når jeg skrev innlegget mitt om å pine seg selv ved å komme litt sent på loppis, siktet jeg blant annet til deg!!
  Grattis! (Godt jeg kom for sent, kansje vi hadde begynt å sloss! ha,ha,ha...)

  SvarSlett
 6. bordet blir nok tøft ute.:-) Endelig fikk vi litt regn..-) trengs det nå.:-) og visp blir det grønt.:-) ha en kos dag.:-)

  SvarSlett
 7. Cissemosse: jeg kjøpte bordet på Stigenga skole, så da var det nok ikke meg du så denne gangen...men jeg er sikker på at mange av oss nostalgiske interiørbloggere passerer hverandre uvitende på et aller annet loppemarked..hehe..

  SvarSlett
 8. Hei hei. Så stilig bord du har fått deg. Blir nok stilig som hvit. Det samme gjelder stativet du skal henge lykten på. Så heldig som har loppiser i nærheten.
  Koselig blogg. Legger meg til som følger jeg.

  Ha en fin dag

  Tove

  SvarSlett
 9. Masse fine ting du har funnet, Jorunn :) Loppis er gøy!!!

  SvarSlett
 10. Hei. så smart å bruke smijernslampestativ til å henge opp løkter i. Stilig. Ellers så blir nok bordet flott når du får malt det. Ha ein fin mandagskveld.

  SvarSlett
 11. Sa mange fine funn! LIkte godt de lampene!

  Bokene er jo en liten skatt i seg selv. Har lest alle utenom Korbol. Alle lesverdige. Kan ikke lese for mye Marylynn French for da blir jeg litt vond a ha i huset mener mannen min ;-), men en bok i ny og ne taler man!

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 12. Så koselige ting du har kjøpt :-) Smijernsbordet og lampen var helt supre !

  Ønsker deg en fiiin kveld !
  klem, Nostalgia

  SvarSlett
 13. Så mange fine funn! Det lille smijernsbordet var søtt, blir nok sommerlig og friskt i hvitt. Smart med den måten å henge opp lykter på også, skaper så koselig stemning!

  Håper du legger ut det ferdige resultatet, elsker før og etter bilder;-)

  SvarSlett
 14. Hei :-) Tusen takk for den flotte ideen om å bruke disse skjønne smijernslampene til å henge lykter på :-) har mange av disse lampene i hus :-) og nå får noen av de en makeover :-) takket være deg :-) Super ide"!!!


  Ønsker deg en flott uke :-)

  SvarSlett
 15. Så mange flotte lopper du har fått fatt i - gøy å gjøre slike kupp!

  Ønsker deg en kjempefin uke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 16. Så mye lekre skatter du har funnet, og det bordet var jo bare så utrolig lekkert!♥ Kan tenke meg det blir fint i hvitt .) lampene også!♥ Ja prisene varierer stort. Kom meg jo ikke på loppis i helgen... rakk bare ikke ;( Men sånn er det bare :)
  Takk for koselig hilsen hos meg, setter stor pris på den!♥
  Ønsker deg en fantastisk flott uke Jorunn :)
  Klem fra meg
  Anki

  SvarSlett
 17. Hei!!
  så flotte skatter du har sikret deg på loppis da!!
  Moro å finne slike ting:) Blir sikkert kjempe fine når de er malt hvite...
  Huset deres i sverige,hvor ligger det da? Har ønsket meg et torp der leeenge,har tittet endel på finn.:)
  Ha en fin dag i solen:)
  Klem Mona

  SvarSlett
 18. ja du fikk med deg litt du og:)ønsker meg også en slik lampefot for og henge lykt i:)
  ha en fin dag
  eddaKlemmer til deg:)

  SvarSlett
 19. Hei igjen☺
  Kanskje du misforstod det eg skreiv om prinsesse i innlegget mitt...den prinsessa eg referere til er mi 5 år gamle jente☺ Om det er gutt eller jente i magen veit vi ikkje☺ So vi ventar i spenning på å sjå ken som har budd i magen min i 9 mnd☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 20. Marny Alice: Aha..det var slik det var...da blir det jo veldig spennende å se hva som titter ut nå da:) Jeg følger med hver dag på bloggen din nå! Klem

  SvarSlett
 21. ja deilig i dag..er nok den varmeste dagen hitill i Oslo ja.:-) litt regn nå, så blir det grønt på et blunk.:-) klatrerosene mine beskjærer jeg IKKE som klaserosene...Der tar jeg kun det brune på toppen...:-) en fin dag til deg.:-)

  SvarSlett
 22. Da var det ikke deg, men en annen dame som hadde vært like heldig som deg!!! Kastet virkelig lange blikk etter det bordet. Nå kan pinen vare litt lengre når jeg sikkert får se hvor fint det blir hvitt på bloggen din!!
  Jeg får trøste meg med at jeg hadde jo ikke hatt noe sted å ha det!

  SvarSlett
 23. Bordet og lyktene var nydelig Jorunn. Det kommer til å passe så fint:O) Ha en fin dag, klem Berit

  SvarSlett
 24. Titter innom for å ønske deg en herlig mai helg og takk så mye for koselig hilsen hos meg :)
  Nå er det endelig vår ute :)
  Det spirer å gror og all snø her er
  endelig borte!♥
  Kose deg masse!♥
  Klem fra meg
  Anki

  SvarSlett