søndag 26. desember 2010

En uforglemmelig juleaften

Håper dere hadde en fin juleaften og koser dere nå mellom jul og nyttår. Det  er deilig med noen late dager helt uten forpliktelser og kun gjøre det man har lyst til.

Bildet av juletreet over er fra feriehuset i 2006, kvaliteten på bildet er ikke spesielt bra og det var første og siste gang jeg brukte gammeldags juletrefot...ja, den er nostalgisk og pen, men ikke særlig praktisk. Leste på en annen blogg jeg ikke husker navnet på at de gamle juletreføttene i jern er fine å bruke som lysholdere...hørtes ut som en god ide!

I forrige innlegg fortalte jeg at vi (min sønn og 2 kamerater + meg) skulle på et asylmottak og et omsorgssenter for å dele ut gaver og godteri til barna, nå skal jeg fortelle litt om hvordan det var.

Juleaften møtte vi først opp på Refstad asylmottak kl.14.30 og ble tatt vel imot av kjempekoselige Nina som tok oss med til et samlingsrom der det satt mange mennesker og ventet. Akkurat på juleaften var det 10 småbarn der, jeg fikk vite antallet dagen før siden her kommer og reiser det asylsøkere hver dag. Vi tok med et par pakker ekstra i tilfelle det skulle dukke opp flere barn. Barna og foreldrene ble veldig takknemlige for gavene!! Sønnen min hadde samlet noen klær han ikke brukte lengre, gamle tegnefilmer og selv fant jeg også litt...vi satte bare fra oss posene med klær så de voksne selv kunne velge...alt ble borte i løpet av få minutter!!

Reftstad mottak ligger i Sinsenveien 76, rett ved siden av Aker Sykerhus. Bor du i nærheten og har klær eller leker til overs så er det ihverfall mange som trenger det der...ofte så kommer de til landet vårt uten noe som helst. Mottaket er åpent hver dag, døgnet rundt så her kan det leveres ting når som helst. Skal du gi bort klær så må det selvfølgelig være rent og helt. Tlf.nr til Refstad er 45298900.

Så bar det videre til et omsorgssenter i Eidsvoll, der 14 barn ventet på oss. Her er det yngre barn uten foreldre som bor inntil de får tilbud om et bofellesskap på et annet sted eller bo hos en norsk familie. Barna var fra 11-16 år og bodde på 6 avdelinger. Senteret lå nydelig til og det var pyntet kjempekoselig til jul der. Vi kom like før middagen og alle hadde kledd seg så fint og ventet spent på både deilig middag og pakker. Vi gikk fra avdeling til avdeling og delte ut pakker og godteri til glade barn. Det ble tid til en kopp te og litt prating også. Barna var flinke til å snakke norsk, de var sosiale og respektfulle. Alle som jobbet der var superhyggelige og det var en veldig god stemning mellom de ansatte og beboerene. Det var lett å se at barn som bodde der hadde det bra.

Konklusjon på denne juleaften ble: at vi ikke har gjort dette før!!! Det var en så positiv opplevelse at jeg kan ikke får sagt det med ord. Du får en helt spesiell god følelse og opplevelse når du personlig gir direkte til de som trenger det mest. Gutta jeg hadde med meg synes dette var noe av det beste de hadde vært med på og jeg er helt enig..beste juleaften som jeg kan huske!!

Jeg hadde på forhånd snakket en leketøysbutikk og forklart hvor vi skulle juleaften og om de kunne tenke seg å gi oss en bra pris hvis vi kjøpte alle lekene der. Det stilte de seg så positivt til at vi fikk kjøpt leker til innkjøpspris..helt utrolig bra gjort...og det gjelder neste år også!!! Godteri hadde vi også fått via jobben til mannen min...det gjelder å få tak i noen sponsorer ellers blir det fort ganske dyrt.

Til de av dere som har barn i skolealder: sett av et par timer en juleaften og la barna selv få være med å gi gaver til andre trengende barn...det er faktisk en fordel å ta med barn og ungdom har jeg funnet ut...de kommuniserer enda bedre med hverandre enn det vi voksne klarer. Ta kontakt med et asylmottak eller omsorgssenter i nærmiljøet ditt og jeg lover de blir kjempeglade hvis noen kommer. Faktisk så var vi de første som noen gang hadde kommet en juleaften på de stedene vi var.

Tradisjonell julestemning på kjøkkenbenken i Oslo

Fortsatt God Jul!


17 kommentarer:

 1. Så fantastisk!!!♥
  Dette står det respekt av!!♥
  For en hjertevarme & for en herlig julegave!!! ;))
  Kan tenke meg det var mange glade ♥
  Herlig!!!♥
  Nyt av deilige juledager!! ,)
  Juleklem fra meg,
  Anki

  SvarSlett
 2. Så flott at dere gjorde dette..tenker dere gledet mange denne dagen....som sagt den største glede en kan ha er og gjøre andre gla...
  Fortsatt en hyggelig romjul til der..
  juleklem

  SvarSlett
 3. Så utrolig flott Jorunn ! Skjønner godt at dette ble tatt godt imot. Absolutt et eksempel til etterfølgelse.

  Ønsker deg en fortsatt fin jul !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 4. Nu vill jag önska dig
  Gott Nytt År!
  Jisses jag trodde stt något hänt dig,,
  Länge sedan du bloggade.
  Kul att du kom tillbaka.
  Haregott!

  SvarSlett
 5. Av erfaring vet jeg at dette er koselig. Jeg har to år på rad vært med å feiret/ordnet julefest for trengende barnefamilier på julaften i regi av min søster. Her får de
  god mat og pakker (samlet inn fra byens befolkning). Det gjør noe med en som menneske når man ser disse skjebnene.

  En fortsatt fin julefeiring til deg og dine!!!

  Hilsen
  Marianne

  SvarSlett
 6. For en fin opplevelse! Og et eksempel til etterlevelse!

  ha en fin juleuke!
  klem Mette

  SvarSlett
 7. SÅ utrolig bra gjort,og veldig enig i at dette burde barn absolutt gjøre..noe å tenke på!! Forsatt god jul!
  klem♥

  SvarSlett
 8. Så fantastisk og for en vakker tanke av dere. For en givende julaften dette må ha vært -ser for meg gleden hos mottakerne. Dette er jo akkurat det julen handler om :)

  Håper romjulen også er gode dager for dere!

  Juleklem fra Tove

  SvarSlett
 9. Det er godt å gjøre noe for andre :-)

  Ha ei fortsatt fin jul med dine kjære - klem Siv

  SvarSlett
 10. Dette var interessant lesing. Så flott at dere gjorde dette. Gjett om du har lært barna dine noe bra!!!

  SvarSlett
 11. Hei ! For eit fantastisk flott tiltak og ikkje minst at bar/ungdom er med på dette. Eg ble heilt rørt da eg las innlegget ditt.
  Ha ei fin jul vidare. Klem.

  SvarSlett
 12. Hei.
  For et vakkert innlegg.
  Den største gleden man kan
  ha det er å gjøre andre glad.
  *Romjulsklem*

  SvarSlett
 13. Hei Jorunn
  Tusen takk for koselig hilsen, og en God Jul til deg også ♥ Ja, har hatt en kjempefin jul, stille og rolig her hos meg i år, men veldig godt :) masse god mat, og fått slappet av… Skulle ha vært innom deg for lenge siden, men dagene har gått i ett, og formen min er ikke på topp – Men, jeg vil benytte anledningen til å si at du har en kjempekoselig blogg som jeg gleder meg masse til å følge videre i året som kommer ♥

  Så snill og omtenksom du/ dere er som gleder andre på denne måten. Kjente at jeg fikk frysninger og tårer i øyekroken – den største gleden er virkelig å glede andre ♥ mye bedre enn å få… Tror det er mange som virkelig har lyst til å gjøre det samme, men som i en hektisk hverdag glemmer…. Kan tenke meg at dette var en fantastisk opplevelse – kjenner jeg blir rørt til tårer :) det er jo dette julen handler om…

  Ønsker deg en fortsatt fin romjul og et God Nytt År ♥ stor klem fra Mette

  SvarSlett
 14. Noe så fantastisk, kjempesnilt gjort og så bra du forteller om det, dette vil jeg også gjøre!
  Bel så rørt jeg nå....Så flott en sønn og kamerater, dette var virkelig veldig fornuftlig bruk av tid!!! Setter ting litt i perspektiv emd slike innlegg, tusen takk! Juleklem fra Marianne

  SvarSlett
 15. Hei og god morgen.
  Høres ut som en veldig positiv ting å gjøre på julaften. Det var et tips jeg skal skrive meg bak øret til neste jul for det er ikke tvil om at alle sammen har tid til å kunne gjøre noe for andre hvis man selv virkelig ønsker det. Det er nok av steder som trenger en hjelpende hånd i disse juletider så neste år melder jeg meg frivillig.
  Om det blir på julaften eller en av dagene føre men jeg skal iallfall gi litt av meg selv.
  Takk for et tankevekkende innlegg.

  Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 16. Vilka änglar ni är!!!
  Så omtänksamt och fint.
  Önskar dig ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR.
  Haregott!

  SvarSlett
 17. Hej vännen!
  Hoppar in och önskar dig gott slut och ett gott nytt år!!

  Ta hand om er och stooora kramar!

  SvarSlett