tirsdag 13. desember 2011

Vi har flyttet:)

Hei! Jeg har nå hatt noen hektiske måneder og det har dessverre ikke vært mye ork til hverken blogginnlegg eller bloggbesøk. Det var 26 år siden vi sist flyttet og jeg må innrømme at det å bli eldre merkes godt på kroppen i en flytteprosses. Nå har vi ihvertfall kommet så langt at vi har levert nøklene til nye eiere av leiligheten i Oslo og flyttet til mer landlige omgivelser i Sørum kommune. Endelig kan jeg fyre i vedovner så mye jeg vil og etterhvert blir det også et vaskerom i kjelleren....dette er 2 ting som har stått øverst på ønskelisten i mange år. Jeg er veldig glad for at vi kjøpte akkurat dette huset og trives kjempegodt!

Vi har fortsatt ikke pakket ut alt og noen oppussing begynner vi ikke på før etter jul, det er greit å bo seg litt til først. Det er ikke noe vits foreløpig å vise dere bilder innendørs, men det kommer. Huset er et ganske beskjedent, men koselig hus fra 1964. Jeg var egentlig klar for et gammelt hus i sveitserstil, men vi har vært realistiske og funnet ut at det blir for mye jobb og for kostbart for oss.

Det som er litt morsomt er at Ylvis-brødrene spilte inn en episode (i kveld med Ylvis) her i dette huset som ble vist i oktober og de som lager serien "Solgt" hadde også kontaktet tidligere eier og spurt om å få ha med huset i serien...men det ble midt i flyttingen så det ble takket nei. 

Interiørmessig er det fra før en ganske gjennomført 60-70 tals stil her, så akkurat nå så er det en salig blanding av landlige møbler og retrotapeter på veggene....ikke helt en blanding jeg kan trives med lenge for å si det sånn. Det er fine tregulv og heldigvis trepanel på vegger og tak i gangen, gleder meg sånn til å male der! Vi har også fått en koselig hage på 1 mål som er inngjerdet og med såpass mange trær og busker at det å ta et bilde som viser hele huset utvendig ikke lett.
 
Har dårlig samvittighet for mitt elskede hus i Sverige, det har stått altfor mye tomt dette året. Huset skal jo som nevnt selges til våren og da håper jeg det blir til noen som tar vare på huset, jeg har noen som allerede er interesserte. Det selges møblert med mindre en kjøper absolutt ikke ønsker det. Var der for 2 uker siden, men bare noen timer for å hente ting. Jeg har hentet de gamle grønne kjøkkenstolene, de står på kjøkkenet her i det nye huset sammen med et fint gammelt spisebord jeg fikk fra en av de koselige søstrene vi kjøpte huset av.

Ønsker alle som titter innom en flott uke og en fin adventstid, det skal ikke bli så lenge til neste innlegg.

25 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med nytt bosted. Så veldig koselig ut, da. Regner med at du kommer til å kose deg her, Jorunn. Ta vare på deg selv. Husk å ta en pause eller to i julestria.
  Klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Gratulere så mye med huset Jorunn!Det ser kjempekoselig ut! Gleder meg masse til å få se flere bilder fra det, både innendørs og utendørs :)
  Ønsker deg og dine en riktig fin adventstid, og håper dere får ei kjempefin jul i det nye huset :)
  Stor klem fra Lise

  SvarSlett
 3. Så koselig å høre fra deg igjen, Jorunn!!! Tenkte faktisk på deg og bloggen din her om dagen. :) Og gratulerer så mye med nytt hus. Ser ordentlig koselig ut.

  Ønsker deg og dine er riktig fin adventstid og en god jul i det nye huset!

  Klem

  SvarSlett
 4. gorgoue photo from your house.

  SvarSlett
 5. Oi! Her har det skjedd mye som jeg ikke har fått med meg! Først og fremst- gratulerer så mye med huskjøp! Det blir sikkert flott å kunne bo mer landlig og forstår jo godt at det blir mye å vedlikeholde to hus, selv om det sikkert er vemodig å måtte selge stedet ditt i Sverige også.
  Det skal bli spennende å se hvordan du forvandler ditt nye hjem fra 60-70 talls stil til shabby shic og landstil :-D
  Ha en fin adventsuke!

  SvarSlett
 6. Velkommen til kommunen :) Her er det fint å bo, håper du vil trives :)

  Ha en fin tirsdag :D

  SvarSlett
 7. Gratulerer så mye med ny leilighet,er enig med de andre det ser veldig koselig ut. Herlig julestemning. :))
  Lykke til med innflytting.
  Adventsklem fra Mette.

  SvarSlett
 8. Gratulerer med nytt hus. Blir spennende å følge oppussingsprosjekter.

  Ha en flott dag.

  Klem Bente

  SvarSlett
 9. Jammen er det store omveltninger for dere. Og flytting er slitsomt! Håper dere vil trives, og at dere ikke kommer til å savne huset i Sverige for mye. (Vi bloggere kommer nok til å savne det, men du får sikkert mye fint å vise fram fra nyhuset også:)

  SvarSlett
 10. Gratulerer masse med hus!! Dette ser jo ordentlig idyllisk ut da. Så kommer du stadig nærmere meg;)
  Veldig greit å bo seg litt inn før man begynner med de store forandringene. Det gjorde vi feil og nå har jeg veeeldig lyst til å bytte ut gulvet vårt. *kremt, kremt*
  Kose deg masse i førjulstiden og ikke stresse.
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med nytt hus, vet det er slitsomt med flytting.....gosh.
  Gleder meg stort til å se bilder av huset:)
  Håper du ser innom meg. God jul til deg og dine :)

  SvarSlett
 12. Gratulerer så masse med huskjøp:)Ja nå får du nye prosjekter å gå løs på...det blir gøy å følge med på:)
  ha en riktig koselig dag
  klemklem

  SvarSlett
 13. Så mange nydelige bilder du har på bloggen din:)
  Blir spennende å se mer fra det nye huset etterhvert.
  Ha en fn uke videre!
  Klem

  SvarSlett
 14. Gratulerer med nytt hus :-) Er sikker på at dere kommer til å få det veldig koselig der, og jeg gleder meg til å se bilder etter hvert som oppussinga skrider frem :-D

  Ha ei riktig fin helg - klem Siv

  SvarSlett
 15. Gratulerer med nytt bo Jorunn - ser riktig så trivelig ut!!! Ja, og så gøy med Ylvis da - et "kjendishus" altså.. ;)

  Tenk, nå er den fjerde adventshelgen her alt, og julen ligger og lurer rett rundt hjørnet! Håper du mellom slagene nyter dagene og koser deg med den hyggelige førjulstiden!

  Ha en fin helg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 16. Hei Jorunn=)!!
  Gratulerer med nytt hjem!!! Ser kjempe koselig ut og jeg gleder meg til å følge med videre!! Ønsker dere en riktig god jul i nyehuset=)!

  Ha en herlig 4søndag i advent!
  Klemmer!

  SvarSlett
 17. Gratulerer så mye med nytt hus! Tenk så deilig å ha et eget hus som man kan pusse opp og ordne akkurat slik man vil. Kos deg masse, og ha en flott jul!

  SvarSlett
 18. Hei..)) gratulerer med nytt hus..skjønner du koser deg..)) Jeg har ikke fått med meg at huset i sverige skal selges..det er jo "deg" det. Jeg husker så godt fra du begynte å blogge..))

  En riktig god jul ønskes deg og dine.))

  KLem

  SvarSlett
 19. Gratulerer med nytt hus:) Ønsker deg en riktig god jul!:)

  Klem

  SvarSlett
 20. Ville bare stikke innom og ønske deg ei fortsatt god jul :-)

  Klem Siv

  SvarSlett
 21. Hei.
  Innom for å ønske deg fin og koselig romjul. :))
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 22. Hei Jorunn. Velkommen til Sørum. Her vil du nok trives. Landlig og fint der du nå har satt dine røtter....

  Lykke til med salg av din flotte villa i Sverige og med modernisering av ditt nye hus.

  Klem fra Solbakken

  SvarSlett
 23. Å så koselig - gratulerer! Huset og hagen ser kjempekoselig ut - en ren liten idyll!!
  Gleder meg til å følge med på oppussing etterhvert :)

  Tusen takk for alle koselige hilsener i året som har gått, og spesielt varme tanker og ord i forbindelse med pappas bortgang. Det varmer! Takk.

  Ønsker deg og dine en nydelig nyttårskveld!

  Stor juleklem fra Tove

  SvarSlett
 24. Gratulerer med nytt hus :) Er selv relativt nyinnflyttet i samme kommune:) og vi stor trives. Hilsen Tone

  SvarSlett
 25. Hei, og riktig godt nyttår til deg Jorunn!

  Takk for alle flotte innlegg og inspirasjon som du har delt med oss her på bloggen din i året som nå ligger bak oss - gleder meg til å følge deg videre!!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett