mandag 17. desember 2012

Gjesterommet før og etter...

Nå er jeg ferdig med gjesterommet i 2 etasje. Det er så dårlige lysforhold om dagene nå at jeg måtte ha på lys når jeg tok bilder. Taket er malt med Lady Surpreme Finish helblank 80 i fargen Klassisk Hvit. Veggene er malt i samme farge, men der har vi brukt silkematt. Tregulvet er malt i fargen Råhvit halvblank fra Flügger. En del av tingene jeg har her har jeg tatt med fra feriehuset vi hadde i Sverige, det er gode minner å ha. Jeg var så heldig å få et gammelt heklet overkast av snille Britt. Sengeteppet er fra Ellos, det fikk jeg kjøpt på tilbud. Sengekappen Angie fra Ellos som ikke synes så godt på bildet her var også på salg. Liftgardinen er fra Sverdrup Interiør på Årnes. Sidegardinene fikk jeg for flere år siden, men har ikke brukt de før nå.
Det gamle speilet malte jeg hvitt, men jeg skal lime på en rosett øverst...jeg må bare finne den igjen først. Jeg har beholdt det gamle glasset i speilet, det var ganske sjarmerende med alle ripene allikevel. De gamle nattbordene som jeg kjøpte på finn.no er malt hvite og har fått nye håndtak. Lampene på nattbordene, lyslykten og smijernsfoten til høyre er tatt med fra Sverige.
Pippi måtte jo også bli med, hun henger inntil videre på smijernsfoten som jeg hadde på glassverandaen i Sverige....jeg brukte den egentlig til å henge lyslykter på.
Litt julestemning på soverrommet må det jo også være. Disse søte glassenglene er kjøpt hos Black Design for et par år siden.
Putetrekk Gräfsnäs fra Jotex. Pøllen fra Ikea fikk av en veninne som ikke ville ha den lengre...jeg har kun knytt på ekstra blondebånd i hver ende.

Pidestallen er også med fra Sverige og forrige uke fikk jeg endelig det gamle brudesløret jeg har ventet på. Kjøpte det billig på Ebay.
Sløret har en pen hodepynt med blonder og perler.
Gamle brudeermer fra Ebay og et gammelt pyntehåndkle med pen blondekant som jeg også tok med fra Sverige.
Egentlig hadde jeg tenkt å ha en liten sengehimmel, men det ble ikke noe fint fordi taket er buet. Jeg hadde en gammel blondegardin som jeg fikk av en veninne og tredde den på en tynn gardinstang og hang den på veggen over sengen. Jeg kan tenke meg å ha en girlander eller annen pynt langs gardinen, men jeg må bare bruke litt tid på å finne noe som passer.

Helt inntil veggen står det 2 hotellputer som er 70x100 med nydelige putetrekk som jeg fikk i gave fra Britt. Hun har sydd de av gamle laken.
Britt har sydd inn et flott gammelt mellomverk, bisekanter på siden av mellomverket og rundt trekket og rysjekant ytterst....jeg elsker disse trekkene..tusen, tusen takk, Britt!
Taklampen er midlertidig, jeg tok skroget på en gammel lampeskjerm og tredde på en gammel firkantet hekleduk. Jeg er veldig redd for brann så jeg har aldri lampen på hvis jeg ikke er i rommet.
Soverommet er ganske lite og det er garderobedører langs den ene veggen. Dørene er malt og fått nye håndtak. Jeg skal finne en fin tapet til veggen over dørene, det tror jeg blir fint:)
Det var deilig å bli ferdig med soverommet for vi venter gjester i julen og da er det hyggelig å kunne tilby et rom som ser koselig ut. 
Her er et bilde av rommet hvordan det så ut før, taket er det eneste som er malt på bildet. 70-tallets glansdager er snart forbi.
Tenk nå er vi inne i den siste uken før juleaften...hvor blir dagene av sier jeg bare. Ønsker alle en flott uke og husk å sett av litt tid til deg selv også!

11 kommentarer:

 1. Nydelig! Det er nok helt herlig å komme dit og være gjest :-) Du er kjempeflink :-D

  Ha ei fin uke - klem Siv

  SvarSlett
 2. WAW SÅ LEKKERT
  DRØMMEROM HELDIGE GJESTER
  FLINK ER DU
  FINE DAG TIL DEG
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 3. Urolig vakkert!
  Her MÅ man jo bare trives
  Klem

  SvarSlett
 4. Dette er det flotteste gjesterommet jeg
  har sett,utrolig lekkert. <3 Sjarmerende
  med det gamle speilet,likte alt. :) Heldige
  gjester som får være hos deg. :)
  Masse klemmer.

  SvarSlett
 5. Når kan jeg komme?? ;-) hehe!
  Ser virkelig bare fantastisk ut å være gjest her:-)

  Kjenner ingen som er såå god med innredning som deg - du kan jo trylle!!

  Ha en fin uke, gode du :-)

  Klemmer

  SvarSlett
 6. For et nydelig gjesterom! Så mange fine detaljer, syns det brudesløret var såååå flott! nydelige puter, så flink hun venninnen din er til å sy, blir helt imponert når jeg ser sånt! Min mor var så flink til å sy, så jeg vet hvor mye arbeid det ligger bak. Riktig fin førjulstid til deg! :) Nyt dagene!

  SvarSlett
 7. Så delikat soverom. Takk for fine bilder.

  SvarSlett
 8. hei, gratulerer med vel gjennomført oppussing, det ble råfint og romantisk, du blir nok ikke kvitt gjestene dine med det samme..... ha en fin førjulstid - og du, vil Britt ha flere venner? jeg kunne også tenke meg fine hjemmesydde putetrekk, he he :)

  SvarSlett
 9. Hei Jorunn!!:)
  Åh..sier bare:Heldige er de som får være gjester hos deg!!!
  Nydelig var det!
  Ja tenk nå er det ikke mange dagene til jul!Tiden flyr!!
  Håper du nyter noen herlige stressfrie dager nå før jul:)
  Mange gode klemmer fra Camilla:)

  SvarSlett
 10. Oj oj så lekkert..:-)) jeg skal også fikse gjesterommet til jul..men ser jeg har et godt stykke igjen.:)) uff...fikk nesten litt dårlig samvittighet når jeg ser hvordan dine gjester blir møtt.:))

  Ønsker deg en riktig god og frefull jul.:))

  Juleklem fra meg.:)

  SvarSlett
 11. Kjære, kjære nanny-Jorunn! Jeg ønsker deg en riktig, riktig god jul! Også håper jeg vi kan møtes i 2013! Stor klem fra Irene, Indie og gutta!

  SvarSlett