lørdag 19. januar 2013

Litt kjøkken og kan du anbefale en fin pastellfarge?

Her er bilde av hengehyllen på kjøkkenet som er kjøpt hos Black Design. På den har jeg hengt kjeler fra Ib Laursen, div kjøkkenredskaper kjøpt på Ebay...poteskreller, visp og iskremskje fra KitchenAid. Turkis og hvit grytevott er også fra Ebay.

Stoler fra Ruth66, en butikk på Torshov som selger amerikanske 50-talls diner møbler og retroprodukter. Stolene (kan fåes uten striper også) ser kjempegode å sitte på med sin tykke setepolstring...de hadde nok passet fint inn på mitt retro-landlige kjøkken Bildet er lånt fra Ruth66. Butikken har mye fint å by på!
Disse hvite stolene over er skikkelig fine, dette bildet er lånt fra Lawton Imports UK.

Jeg sitter veldig mye på kjøkkenet og nå er jeg lei de gamle trestolene for selv om de har seteputer er de harde å sitte på over lengre tid. Jeg er på jakt etter stoler som er gode å sitte på og som ikke koster for mye..så da blir det å følge med på finn.no og brukthandlere. Vi kommer til å bytte til nytt kjøkken om noen år og da blir det litt drøyt å bruke nærmere 10.000 på 4 nye retrostoler som med stor sannsynlighet ikke kommer til å passe inn lengre.
Her ser dere en av utfordringene vi har..hehe...dette bildet er fra gangen (ikke yttergang) i 1 etasje og her er det masse furupanel. Tak og vegger kommer til å bli...surprise....hvite! Her er også disse gamle garderobeskapene fra 1960-tallet som jeg tenkte kunne bli veldig fine i forskjellige pastellfarger. 

Har noen av dere tips om fine fargekoder/navn på pastellfarger som dere har prøvd selv? Jeg trenger lys gul, lys rosa, lys grønn, lys turkis og lys lilla:) Blir veldig glad for noen forslag! 

Ønsker alle en fortsatt fin helg!

7 kommentarer:

 1. Å de hvite stolene der var lekre ja!
  Og flotte ting du har hengende på hengehyllen din, så glade farger :)
  Jeg har ikke noen farvetips tror jeg. Vi hadde en nydelig lyseblå på gutterommet der vi bodde før. Prøver å vri hode for å komme på fargenavnet, men er vist tomt i hode nå...

  Ønsker deg en flott helg :)

  SvarSlett
 2. Ja, de hvite stolene er herlig og jeg er også glad i patellfarger, spes. rosa. Vi har et gammelt engelsk kjøkken i eik, sikkert dyrt den gang. Så vi skal med tiden ha nytt kjøkken, men det er vanskelig. Vil at det skal være enkelt å holde rent, kanskje det blir et moderne kjøkken til våre gamle møbler. Ha en fin lørdag.

  SvarSlett
 3. Har forelsket meg helt i aprilgrønn :). Nydelig støvet lysegrønn farge, som man ofte ser på veggene i gamle hus. Du kommer til å elske den Jorunn! Garantert :). Vet ikke om jeg vil kalle den helt pastell da.....er nok best å finne et fargekart så man kan se fargene sammen.

  SvarSlett
 4. Åh for noen herlige pastellfarger !
  Du kan jo finne noen saker du liker godt fargen på og ta de med til fargehandelen. Der blander de jo det du måtte ønske !
  Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hei Jorunn.
  Så lekker hengehylle og de hvite stolene
  var knallfine. :) Kjempesøtt med pastellfarger
  jeg har en rosa og foreslå,den heter Marengs,
  men har dessverre ikke koden. Har brukt den
  på soverommet sammen med den turkise,du ser
  den på bloggen,ihvertfall litt av den. :)
  Ha en fin dag.
  Klem Mette.

  SvarSlett
 6. Lekkert - og så morro med retrostoler. Knallfine.. Vanskelig valg! Titter etter nye spisestuestoler, men ingen hast - så vi får se...

  Gangen blir lekker med hvitt og pastell! Gjett om jeg gleder meg til å se den forvandlingen :)

  Og lykken til kr. 125,- - SUPERsjarmerende!

  Ha en skjønn søndag!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 7. For et spennende prosjekt. :) Liker den fine bloggen din vedig godt! Jeg har også kost meg mye med pastellfarger i det siste. Jeg vet om en nydelig grønnfarge som du kanskje kan bruke. Sjekk ut denne linken:

  http://www.marisgyngestol.blogspot.no/2013/01/fargekode.html

  Fargekode: S0515-G20Y

  Klemmer fra Lite hi

  SvarSlett