torsdag 24. januar 2013

Tunfisk-aperitif med chili og et par glutenfri kaker

Jeg skulle få besøk av en god veninne som har glutenallergi og i den forbindelse fant jeg et par bra kakeoppskrifter som jeg prøvde ut. Oppskrift på glutenfri sjokoladekake som jeg fant hos Snadder uten gluten, finner du her. Jeg lagde en annen sjokoladeglasur enn den i oppskriften og serverte pisket kremfløte ved siden av, men neste gang skal jeg lage den andre.
Jeg fant også en oppskrift på noen virkelig gode muffinser hos Charlottes verden, oppskriften får du her. Jeg lagde en topping av philadelfia naturell kremost, melis og frø fra en halv vaniljestang..det er de som lager de sorte prikkene i toppingen. 
Denne tunfiskbollen her får jeg mye skryt av og den er superenkel å lage! Porsjonen her er laget av:
3 bokser tunfisk i olje (bruk en gaffel og "mos" tunfisken)
4-5 charlottløk (hakkes i småbiter, kan bruke vanlig gul og rød løk også)
10-12 sorte oliven uten sten (småhakkes)
1 fersk rød chili (fjern frøene og hakk den i småbiter)
20-30 kapers (de behøves ikke å kuttes opp)
5-6 tørkede tomater (som har ligget i vann og deretter hakket i småbiter)

Rør alt godt sammen og tilsett 2-3 slunker med olivenolje, et par omdreininger med sort pepper og grovt salt og tilslutt for å få en liten ekstra snert, hot chilisaus...ta litt av gangen og smak deg frem. Jeg serverer den med Ritz kjeks eller lignende.

Bon Appétit

 Ønsker dere alle en fin torsdagskveld og en riktig god helg!

9 kommentarer:

  1. Mmmmm, hjemmelaget er best :)

    Ha en flott kveld!
    Klem

    SvarSlett
  2. Hallo skjønne Jorunn:)
    å nå fikk jeg virkelig vann i munn:)
    så masse godsaker
    så flink du er
    nyt kvelden:)
    klem Eli:)

    SvarSlett
  3. Hei :-)

    Nam det så jammen meg godt ut :-) nå ble jeg fristet :-) Skal ha barnebursdag på mandag og da kommer det en med glutenallergi så den oppskriften på sjokoladekaka passet utmerket nå :-) Takk :-)

    Ønsker deg en flott helg :-)

    Klem

    SvarSlett
  4. Hei:) ja det er greit og ha noen glutenfri oppskrifter ja;) min datter går i klasse med flere som er glutenalergikere, så da er det greit og ha noen oppskrifter i forbindelse med selskap osv;) det virker som at det er en del av dem;)
    Så jo kjempe godt ut da;)
    Ønsker deg ei riktig fin helg:)
    Klem fra Linn:)

    SvarSlett
  5. Hei Jorunn.
    Det er alltid så koselig med
    innlegg fra deg.:) Så delikate
    bilder da mmmm disse skal jammen
    jeg også prøve,ser veldig gode ut.
    Tunfisksalaten hadde vært noe for
    gubben,han er veldig glad i det.:)
    Ha en flott helg.
    Klem Mette.
    Ps...garnet har kommet.

    SvarSlett
  6. Tunfisk er jeg veldig glad i. Spiser det alt for sjelden, så takk for inspirasjon. Tørket tomat har jeg ikke brukt til tunfisk før, så det skal prøves! God helg :)

    SvarSlett
  7. Hei og god lørdag. Vet ikke om du har sett denne reportasen i svenske Lantliv http://tidningenlantliv.se/2013/01/22/slakthuset-blev-vart-dromhem/
    En typisk RR som sitter i sofaen og følger med på hva som skjer, skal ha kontrollen på alt, herlig. Muffinsen ser veldig god ut.

    SvarSlett
  8. Hei og god lørdag til deg Jorunn!!
    Mmmmmm, dette så jo bare kjempegodt ut, både forrett og kaker :)

    Ha en flott helg videre - kooose deg!

    Klem fra Hildegunn

    SvarSlett
  9. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,

    Elin
    Alleoppskrifter
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett