torsdag 21. november 2013

Lussekatter og mer gamle funn


Igår fikk jeg flere svenske auksjonsfunn. Disse gamle målene likte jeg kjempegodt, de skal jeg pynte med blomster til jul.


 

Jeg elsker gamle vevde kjøkkenhåndkler med monogram, spesielt de røde....det er nesten så man blir litt salig ved bare synet av de. Igår fikk jeg 6 til i samlingen min takket være min snille veninne Britt:)Her er den brennevinskaggen fra 1800-tallet jeg nevnte om i forrige innlegg. Den har fått seg en god vask og da ble årstallet 1876 synlig. Heldigvis så satt det igjen litt av en gammel fin rødfarge under alt støv og skitt...den blir ekstra fin pyntet med granbar til jul.Siden jeg er så glad i Sverige hva er vel mer typisk svensk enn lussekatter/lussebullar når det nærmer seg jul. Det har jeg nå bakt for første gang og de ble ganske fine. Jeg var usikker på hvordan jeg skulle få til den mest vanlige snurrefasongen og fant en link som viser hvordan. Jeg brukte oppskrift fra Tine. Jeg hadde ikke ekte safran så jeg brukte gurkemeie...mulig jeg gikk glipp av noe smaksmessig der. I morgen er det ut å kjøpe nye utelys til grantreet i hagen, den forrige lysslyngen klippet jeg istykker i barnslig raseri etter jul ifjor...hehehe..den hadde surret seg ordentlig godt inn i greinene samtidig som mange av lyspærene gikk med i seansen.


 
Disse 2 søte bildene har jeg funnet på Pinterest, det sies ikke hvem som er den orginale kilden.


Jeg ønsker alle som titter innom en RIKTIG GOD HELG!

11 kommentarer:

 1. Vackra kökshanddukar <3
  Önskar dej en fin kommande helg.
  Kram Erica

  SvarSlett
 2. Så fine koppeduker med monogram. Jeg har mange med hvite monogram, men også noen røde. Så fine å dekke med til jul synest jeg. Lussekattene ser kjempegode ut!

  SvarSlett
 3. Så fine de var de målene, de blir nok flotte til julens blomster. Flott med de gamle håndklærne med monogram. En skatt. :) Søte dyrebilder.

  SvarSlett
 4. SÅ HELDIG
  MASSE SKATTER
  TI HI
  KJENNER MEG IGJEN
  MED DI LYSENE
  FLOTT HELG TIL DEG SØTE JORUNN
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 5. Heisann
  For noen fine skatter du har funnet!
  Gamle saker og koselige tekstiler kan man bli salig av ja :)
  Ønsker deg en fin helg :)

  SvarSlett
 6. Så flotte gamle saker du har fått tak i!
  Lussekattene så kjempegode ut,jeg har heller aldri laget disse,men mulig jeg må prøve meg i år;)
  Hihi,måtte le litt av beskrivelsen med julelysene,jeg er akkurat lik,så kunne nok ha funnet på det samme;)
  Ønsker deg en finfin helg!
  Klem Caroline

  SvarSlett
 7. Heia. :)
  Syns jeg ser deg streve med de lysa hoho. Du har så mye vakkert vennen og så heldig som har så fin venninne også. :)) Lusekattene så herlige ut, det har jeg aldri bakt, fikk lyst til å prøve jeg også,er ei lita hermekråke vettu. :)
  Ha en trivelig helg. <3
  Klem Mette.

  SvarSlett
 8. Hihi jeg kjenner til det problemet med lysene og det at sinnet kommer krypende jo værre det er;-);-) skulle gjerne likt og være flue på veggen når du holdt på med dette:-):-) kjempe fine skatter da;-) likte godt de hånddukekene:-):-) veldig julete og fine:-):-)
  Gleder meg til og følge deg videre i jultida som kommer:-)
  Stor klem fra Linn

  SvarSlett
 9. Så fine skatter fra Sverige! Er også glad i nabolandet vårt, om 14 dager skal jeg til Jønkøping for å besøke datter nr 2! Gleder meg vilt! Fineste helga til deg Jorun! :)

  SvarSlett
 10. Å skjønneste Jorunn ❤
  Du har så mange flotte skatter hos deg! Lussekatter er så koselig å bake ! Jeg bruker ikke safran jeg heller . Dine ble kjempefine! Jeg er glad i å bake :)
  Takk for koselig hilsen.
  Jeg ER faktisk blomsterdekoratør ;) bestemte meg som 12 åring :)
  Nå er jeg pensjonert på der faget, men ikke i hjertet! Jeg MÅ alltid ha friske blomster like viktig som luft for meg... Ho ho ❤
  God helg kjære venn❤❤❤
  Klem på klem .

  SvarSlett
 11. Så mye fint du har fått deg :-) Kan tenke meg det blir lekkert med julepynt i ja :-)) Jeg bakte lussekatter som eksamensoppgave i heimkunnskap på lærerskolen jeg - brukte gurkemeie da også ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett