fredag 19. mars 2010

Bilder fra svunnen tid...slik så villa Klaraberg ut i gamle dager

Hvis du lurer på hvorfor bloggen min heter villa Klaraberg så har jeg funnet ut at det er det vår kjære gamle villa ble kalt for rundt 100 år siden. Jeg har vært veldig ivrig etter å finne ut mest mulig historie om huset og hvem som har bodd der og jeg har hatt flaks!

Jeg var så superheldig for noen år siden og fant en del bilder av huset i et gammelt arkiv på internett og kunne da se hvordan huset så ut fra begynnelsen av. Fra før så hadde jeg kjøpt en bok som var skrevet om området og der fikk vi vite om alle som hadde bodd der før vi overtok...hvem de var, hva de het osv. Veldig interessant lesning var det!

Det er ikke til å komme fra at huset så penere ut før med alle de gamle fine vinduene, de gamle fyllingsdører m/flotte karmer, inngangspartiet med tretrapp og rekkverk. Det er noen orginale vinduer som er igjen, men de er ikke mange og noen må også skiftes ut.

Planen i 2010 er ny tretrapp og rekkverk ved inngangspartiet og å skifte ut vinduer på ett av soverommene. Så får alt det andre komme etterhvert. 

Jeg kommer med en presentasjon av rommene på bloggen om ikke så lenge. Nå drar vi en tur til Sverige i neste uke og da skal jeg ta noen nye bilder. Er kjempespent for vi har måttet bla skifte tak i stua pga av vannskader etter frosne vannrør i januar. Denne uken ble taket klart så jeg er spent på hvordan sluttresultatet ble...det ser jeg jo neste uke :)

Ønsker alle dere som titter innom bloggen en kjempefin weekend!

Klem fra Jorunn


8 kommentarer:

 1. Dette er morro å se.:-) og så flott at du fikk tak i bilder.:-) Jeg er så heldig at jeg har tatt over etter familie..men revet og bygget nytt for det var ikke noe å pynte på.:-) men her het det Østeng i sin tid.:-) Nå har det jo kommet et nytt bildearkiv man kan søke i for Oslo..leste om det i aften aften, hva het det nå igjen...bilderoslo.no? har tenkt jeg skulle inn å søke der lenge for å se om jeg fant noe..men det har kokt bort.:-)

  ha en riktig god helg.:-)

  Gry

  SvarSlett
 2. og huset er jo bare kjempefint..ser veldig staselig ut inne med peis/ovn/kakkel aktig ? er den bevart ?

  SvarSlett
 3. Hei Gry! Du burde gå inn på http://www.oslobilder.no/ og se om du finner noe interessant, det er jo bare så gøy å se hvordan det var i gamle dager:) Vi har 2 kakkelovner, en i stua og en oppe på det ene soverommet. Begge 2 er heldigvis godt bevart og brukes mye når vi er der på vinteren. God helg til deg også!

  SvarSlett
 4. ...spennende...
  og DEN flotte ovnen og lampen i stua!!

  takk fro hilsen til meg, det var hyggelig...
  ha en finehlg i villaen, spennende med historie tilknyttet huset!
  klem,magny

  SvarSlett
 5. Hi mange tak fordi du vil gerne deltage i min gavelege :-) du kan sende din addresse til nkitkat (at) gmail.com , glaeder mig til at hoere fra dig

  SvarSlett
 6. Så skjønne bilder fra gamle dager. Tusen, tusen takk for koselig award fra deg!!!!
  Du har en veldig fin blogg med mye inspirasjon.

  Klemmer fra Maia

  SvarSlett
 7. Hei,og tusen takk for at du syns jeg er en award verdig !!! Jeg ser ikke det selv,akkurat.....men kan jeg inspirere noen med min uskyldige blogg,så er det bare koselig !! Så morsomt at du forsker på husets historie,og sannelig er det et staselig hus !!!! Er nok en smule misunnelig....neida,det er jo ikke høflig å si.....hehehee......men du vet,jeg er veldig svak for gamle hus !!! Ønsker deg en super påske,med mye sol og appelsiner........og selvsagt kvikk lunch :)

  SvarSlett
 8. Hej!
  Jag har bara varit in och snabbtittat på din blogg. Var så nyfiken.
  Jag skall titta mera senare i kväll, den ser helt jättefin ut din blogg!
  Haregott så länge, nu har gubben lagat god mat så jag skall sätta mig och äta.

  SvarSlett