tirsdag 30. mars 2010

Stuen..før og etter....

Jeg hadde håpet på bedre lysforhold når jeg først skulle ta bilder, men det har bare vært grått og trist ute i de dagene jeg har vært her. Klikk på bildene hvis du vil se de større. Heldigvis så er det mye hyggeligere innendørs, har kost meg masse og siden jeg har svart belte i lakenskrekk så har det blitt sene netter før jeg har kommet meg i seng. Stilen jeg har i huset er vintage romantisk Shabby Chic/Country. Alle møblene er enten kjøpt på finn.no, loppemarked, brukthandel eller fått av familie og snille venner. Det solide eikebordet med flotte utskjæringer er jeg veldig glad i og det er vel det eneste jeg ikke får meg til å male hvitt...det kjøpte jeg for 500.- på finn.no...det var et bra kjøp!!

 
Speilet på veggen var opprinnelig rammen til et mindre pent maleri som stod igjen i huset da jeg kjøpte det. Jeg malte det først hvitt og så brukte jeg lasurolje (brent umbra) etterpå. Speilet betalte jeg 40.- for i en bruktbutikk og så fikk jeg en glassmester til å feste det til rammen..det kostet ikke mer enn 100.-

Stativet som lykten henger på var egentlig en smijernslampe kjøpt på loppis for 70 kroner, malte det hvitt med bengalakk og hang en lykt der.

 
Det vakre lilla silkesjalet som henger på sofavangen fikk jeg av en god veninne som kjøpte det i Islamabad da hun jobbet der. Hvis du tar turen innom en av de mange pakistanske butikkene på Grønland i Oslo kan du finne mange fine sjal der også.

 
Skulle gjerne ha byttet ut den gamle tv'en jeg har med en hvit av nyere dato..men det er mye annet jeg prioriterer før det...ser så lite på tv når jeg er her...internet er myyye viktigere..hehe...

 
Dette flotte gamle eikeskapet fikk jeg av en veninne, malte det og fyllte det med fine gamle loppisfunn. Jeg er veldig, veldig heldig som har 2 kakkelovner i huset, den ene ser du her. Den bruker jeg mye på vinteren for jeg elsker å fyre med ved...jeg har dessverre ikke vedovner i leiligheten i Oslo så når jeg er her får vedovnene kjørt seg. Med de høye strømprisene som er nå så er det flott å ha en sånn mulighet. 

 
Denne sjenken som du ikke ser så mye av på bildet stod igjen fra de forrige eierene av huset..malte det hvitt. Den gamle hyllen over sjenken pyntet jeg litt med decoupage..hmm..husker ikke hvor jeg fikk den fra. Men når du skal fylle et helt hus med møbler og ting i løpet av kort tid så gikk det litt fort i svingene noen ganger. Tingene som står på hylla og lavendelkvastene i vasen på sjenken kjøpte jeg på Black Design hvor jeg jobber litt innimellom...noe nytt må man jo ha :)

 
Lampen til venstre kjøpte jeg på loppemarked for 50 kroner...jeg elsker disse skjermene med rosemønster og det blir veldig koselig lys fra de på kveldene.

 
Dette vintage bordet i metall kjøpte jeg på loppis for 20 kroner.

 
Her er bilde av det nye taket, hvis jeg legger godviljen til ser det ut som høvlet malt plank..altså ganske rustikt. Vi hadde vannlekkasje pga frosne vannrør på badet i 2 etg i januar og måtte bytte tak. Snekkeren anbefalte disse platene, jeg hadde nok valgt annerledes en annen gang..men ok...jeg tror jeg liker det bedre for hver dag som går nå. Taket er senket så de gamle plankene er der  fremdeles...også de gamle fine listene. Det ble lagt nytt elektrisk anlegg da det forrige taket ble lagt og det ville blitt så store ekstrakostnader hvis jeg skulle ha satt det i stand som det var i gamle dager. Lysekronen med krystallprismer kjøpte jeg på finn.no for kun 500.- fulgte også med 2 lampetter...jeg er veldig glad i denne lampen.

 
Nå skinner det så fint i prismene, jeg la de i vann i krystallsoda før lampen ble hengt opp igjen. 

Under ser du bilder fra hvordan rommet så ut på visningsdagen før vi kjøpte huset.
Taket ble malt hvitt, veggene er malt med Butinox "Dun", gulvet ble første gangen malt med Flügger's vannbaserte gulvmaling i fargen "råhvit".


Det ble nok et sent innlegg, klokken er 02.35...hihi...nattinatt!
Klem fra Jorunn27 kommentarer:

 1. Fy søren altså, du har en utrolig nydelig stue ! ♥ Og da kan jeg bare tenke meg hvordan resten av huset ser ut. ♥ Vakkert ! ♥

  Er oppe ekstrem sent i dag/natt fordi jeg har flere barn her med omgangsyke. Har løpt fram og tilbake her så derfor har jeg ikke fått lagt meg enda. Akkurat nå er det rolig her så da skal jeg finne sengen. ;)

  Natti natt Jorunn, sove godt ! ♥ (leste du lider av lakenskrekk, det gjør jeg titt og ofte også);)

  Klem Anette

  SvarSlett
 2. Så nydelig, trives på"besøk" hos deg!
  Takk for titten.

  Ønsker deg ei superfin påske.

  SvarSlett
 3. Mysigt hus och i mina hemtrakter :)
  Jag tycker du är så duktig på att fotografera jag känner nästan att besöket i ditt vackra hus var på riktigt!

  Kram och glad påsk önskar AstaLena

  SvarSlett
 4. så nydleige bilder..
  herligt me dde rosa tulipanene til..
  klem og fin påske!
  magny♪♫♥

  SvarSlett
 5. Så mycket vackert - bor du i värmland eller norge?

  Kram Maud

  SvarSlett
 6. Så koselige kommentarer dere kommer med, jeg blir så glad, så glad!!

  AstaLena: det er bare å komme innom en tur hvis du er på disse kanter og jeg er her...kjempekoselig, det! Kommer innom butikken din i morgen på vei hjem :)

  Maud: Jeg bor i Oslo, men her her i Värmland så ofte jeg kan siden jeg har mye fritid til overs og da er det ikke noe sted jeg heller vil være enn her.

  Ha en fortsatt fin kveld allesammen...det blir vel noen timer til på meg før jeg kommer i seng...hehe...Driver å gjør klart huset til noen som kommer hit i morgen og skal være her i påsken. Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 7. Hei☺
  Kom over bloggen din via Nib og her var det mykje fint å sjå☺ Legg meg til som følgar eg☺

  God påske☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 8. Hei og velkommen til NIB :))

  For et ndelig hus du har !! Her kommer jeg tilbake. Nå må jeg se mere ;)

  God Påske !
  Klem,Kari

  SvarSlett
 9. Kom over bloggen din via NIB, og måtte bare legge igjen et lite spor :) NYDELIG og herlig blogg du har, her kommer jeg tilbake ja :) Legger meg også til som følger og på blogglisten min... Ønsker deg en riktig fin påske. Klem fra Mette

  SvarSlett
 10. Hei Jorunn!

  Her kommer et lite innlegg en sen nattetime. (Sånn er det med påskeferie.) Gratulerer med kjempefin omtale hos NIB. Utrolig vakre bilder. Jeg har lagt deg inn blandt mine inspirerende blogger.

  Påskeklemmer fra Maia

  SvarSlett
 11. Hei ! Her var det mye fint. Likte skapet ditt kjempegodt.Her kommer eg nok på besøk mange ganger.
  Ønsker deg ei riktig fin og hyggelig påske.

  SvarSlett
 12. Så masse flotte ting du har...og roser...som er min favoritt:)Hvor i Sverige ligger huset ditt?Er det langt og kjøre fra Oslo?
  Ha en flott påske...legger meg som gølger...
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 13. Hei, og velkommen til NIB!
  Takk for titten, jeg kommer gjerne tilbake til Villa Klaraberg, så jeg legger meg til som følger :)

  Hilsen Fru K

  SvarSlett
 14. Jeg ville bare innom for å ønske deg en fin onsdag. Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 15. Så utrolig gøy å se bilder av stuen din på NIB :)
  (selv om det var i går innlegget var)
  Du har en fantastisk fin stue, herlige detaljer! :)
  Ønsker deg en flott påske videre :)
  Klem Anki

  SvarSlett
 16. Åh så fint!
  Fant dere via NIB!!
  Nydelig;)
  God påske!

  SvarSlett
 17. FOR EN FLOTT OG INSPIRERENDE BLOGG!!!

  GLEDER MEG TIL Å FØLGE DEG VIDERE.

  GOD PÅSKE!!!

  Hilsen
  Marianne

  SvarSlett
 18. Så fin blogg du har! Gleder meg til å følge deg videre! Og du er hjertelig velkommen til min blogg også♥

  SvarSlett
 19. Heisann.. Kjekt å dette over nye bloggere, og det var gjennom nib`s anbefaling at jeg fant deg. Nydelig hus dere har, det bordet i stua var kjempe lekkert, godt du ikke har malt det..Ha en flott påske, klems...

  SvarSlett
 20. Hei! :) Dette var bare helt nydelig :) Så utrolig vakker stue! Kjempefin blogg du har! God påske til deg og dine. Klem K

  SvarSlett
 21. Hei
  Og velkommen til NIB!
  Så kjekt å oppdage er ny blogg som bare er helt nydelig. Jeg har kost meg gjennom hele bloggen din og alt går rett til hjertet på meg. Love it.
  Gleder meg til å følge deg videre og tar deg med til bloggrollen min.

  Må du ha en herlig påske.
  :)

  SvarSlett
 22. Hej!

  Du är så duktig på att ta vackra bilder,tittar på dem och är så glad att butiken är min :)
  Både Anette och jag tycker att det är så trevligt när du kommer på besök!
  Din blogg är jättefin och det är roligt att följa allt som händer där.
  Kram från oss båda.

  SvarSlett
 23. Åhh for en fantastisk fin blogg og en helt nyyydelig stue!! Skikkelig koselig hjem :)

  SvarSlett
 24. Nå har mamma og jeg drømt oss bort i det nydelige huset ditt! Akuurat sånn vil jeg bo! Kommer til å titte oftere innom for inspirasjon:) Klemmer

  SvarSlett
 25. You have a very romantic way of living !
  Love ♥RINI♥

  SvarSlett
 26. Du har en vakker stue!!!! Elsker stilen din:-)

  SvarSlett