søndag 11. april 2010

Den gamle døra i kjeller'n

Hei kjære gamle og nye bloggvenner! Håper alle har hatt en flott helg, her i Oslo har det vært helt nydelig!! Jeg har foretatt et lite stilskifte i stuen...ikke så rent lite heller..hehe..all tid og krefter har gått med til det. Faktisk så har jeg vært så trøtt på kveldene at jeg har nesten ikke har vært på nett...og det ligner ikke meg i det hele tatt og nå som det er så mange blogger jeg gleder meg til å besøke!!! Jeg skal legge ut før og etter bilder av stuen neste uke.


Før jeg dro fra Sverige nå sist så var jeg nede i kjelleren til lillstugan fordi plutselig fikk jeg det for meg at jeg måtte ha opp den gamle fyllingsdøra som har stått der siden jeg kjøpte stedet for 6 år siden. Dette er den orginale ytterdøren til hovedhuset og jeg vil at den skal komme i bruk igjen. Det er den tyngste døra jeg noensinne har vært borte i, men vi fikk da vaklet oss opp bakken fra lillstugan i masse snø og fikk "skjønnheten" inn i huset. Den ble satt i gangen inntil videre, men det så ikke bra ut med den shabby døra og de andre tingen som var på den veggen fra før at jeg skjønte her måtte noe gjøres hvis jeg skulle sove godt til natten. Jeg hadde en gammel hjørnehylle på ben der fra før, det hjørnet er forresten heller ikke noe fint fordi vannrørene synes....hmm..neste gang jeg kommer dit skal jeg tvinne litt blonder rundt og mulig det kan se ok ut. Nok om det...jeg hentet min gamle shabby gardintrapp som normalt står ute under epletreet med lykter på om sommeren opp fra kjelleren også. Den ble satt i hjørnet ved siden av døra...og det ble mye bedre..nå kan de 2 shabby holde hverandre med selskap.
Stigen som jeg betalte..tror det var 70.- kroner på et loppemarked ble pyntet med gamle tekstiler, det eneste som er nytt er skiltet jeg kjøpte hos Sagolika Ting der det står "Behind every succesful woman is herself", engelen som henger ned fra trappetrinnet som fikk den av min snille veninne Frøken Rosa, englebildet på veggen er fra Dorothea, den lille lykten er fra en eller annen Shabby-butikk og veggopphenget til lykten er fra USA.


Dette er egentlig en utgangsdør, men jeg synes den også kan passe veldig godt som en dør mellom den store gangen og den den lille gangen når jeg har fått skrapet, pusset og malt den. Døra har en gammel slitt beige farge på den ene siden men jeg ser at Falu rød er under. Den andre siden har en kraftig grønnfarge og det er den siden som er yttersiden av døren. Det som hadde vært interessant er å høre hva dere synes om min plan...ville du gjort som meg?

Ha en fortsatt fin søndag!

23 kommentarer:

 1. herligt nydleligt!! en så shabby-vakker dør har eg ikke sett, heldig dere...
  og du, visset ikke du hadde bsetilt såper, bloggere får en ekstra ....
  sukk...
  ha en skjønn dag videre...
  magny

  SvarSlett
 2. ååå så vakre bilder,å døra var bare helt skjønn.
  blir gøy å se mer.ønsker deg en flott dag vidre.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Så herlig den døra var da! Nydelig vindu på den, og flott patinert. Skjønne bilder hos deg. Falt sånn for bildene av soverommet også. Akkurat min smak.:)

  SvarSlett
 4. Jeg ville gjort som deg, men jeg ville tatt bort den fine slitasjen. Jeg syntes det var veldig fint med døren. Gleder meg til å se hva du gjør...

  SvarSlett
 5. Å ditta vart jo kjempelekkert♥ Akkurat slik eg lika det☺
  Nydeleg rett og slett!!!

  Klem M♥

  SvarSlett
 6. wow, den døra er helt nydelig!

  nyt resten av helgen

  klem beate

  SvarSlett
 7. Hej vännen.
  Fantastiska bilder du delar med dig av!!!
  Hoppas du mår bra & att du haft en fin helg. Jag är så glad & stolt över min fina vinst!! Tack än en gång fina du!!!
  Varm kram & fin Måndag önskar jag dig
  Tina

  SvarSlett
 8. Nyyydelig dør....og stige...passet veldig godt sammen Klara.....tror kanskje jeg ville ha malt døren....jeg er ikke sånn kjempe shabby av meg...bare litt:):)
  ha en fin aften
  eddaKlemmer :)

  SvarSlett
 9. Så koselige tilbakemeldinger, tusen takk jenter!
  Jeg skal garantert male døren siden jeg skal bruke den for det ser ikke så pent ut med den røde malingen under. Det jeg lurte litt på var om det er rart å bruke en utgangsdør som innedør? Ha en fin kveld. Håper å være i bloggsurfing modus senere i kveld..nå er det noe jeg bare må følge med på tv'en. Klem

  SvarSlett
 10. Oj..denne døra må du bare få i bruk, for en herlig skatt..Gjør ikke noe om det egentlig er en utgangsdør. Uansett hva du gjør så blir det bra, var kjempe stilig sammen med stigen og...klems (heldiggris altså)...

  SvarSlett
 11. Det er ikke rart å bruke en utgangsdør inne :-) Iallefall ikke når den er så fin!
  Jeg gleder meg til å se bilder fra du er ferdig :-)
  Klem klem

  SvarSlett
 12. OMG så lekkert!!!!
  Kjempeflott dør... for ikkje å snakke om stigen!

  :o)

  SvarSlett
 13. Hei Jorunn :)
  Det ble jammen kjempe lekkert!!! Og Engelen kom på sin plass, der passet den perfekt!!! :)
  Klemmer Frøken Rosa

  SvarSlett
 14. For en vakker dør! Den var litt utenom det vanlige også med rutene! Synes absolutt du skal bruke den inne, det gir en ekstra spesiell stemning synes jeg. Dørene vi har satt inn mellom kjøkken og spisestue er verandadører. Kjempefornøyd med de!
  Gleder meg til å se fortsettelsen! Utrolig å ha et skattekammer i kjelleren!

  SvarSlett
 15. For noen skatter du viser:) Både døra og stigen var helt knall:)
  Ha en flott dag videre:)

  SvarSlett
 16. Utrolig nydelig dør:) Du har ikke en til på lur vel;) Hjemmet ditt er såå vakkert, gleder meg til å få se flere bilder:)
  det ligger en utfordring til deg inne hos meg:) Lurer veldig på hva favorittfargen din er? Så får du ta den om du har lyst:)

  Klem fra Lise

  SvarSlett
 17. Hej.:-) takk takk.:-) nydelig dør.:-) den har ikke hvermansen.:-)

  2000 bilder ja, men blir så alt for mye likt..så vi får se om jeg får ryddet opp etterhvert.:-) syntes jeg har vært flink til å slette underveis nå..men læll.:-)

  SvarSlett
 18. wow så fint det er hos deg!! og for en herlig og inspirerende blogg!! Fant deg inne hos Lykkelise:))) og legger meg til som følger:))

  Syns ideen om døra var veldig god og tror det blir fint:))


  Stor klem fra Fru Rosa

  SvarSlett
 19. Hei og tusen takk for at du deler ditt hus med oss, for et nydelig hjem du har laget! Nå har jeg ksot meg skikkelig, vakkert og helt min stil!!! Fant deg på Nib og helt enig, vakkert!!! Mvh Marianne

  SvarSlett
 20. Den døren var bare helt nydelig ! ♥
  Elsker slike slitte/gamle dører, vinduer osv. De er jo fulle av sjarm ! ♥

  Tusen takk for gode ord, blir så glad ! :)

  Natti natt Jorunn, sove godt nå da. ♥
  Men du sover vel kanskje ikke enda du heller. ;)

  Klem Anette

  SvarSlett
 21. hej Jorunn!
  Vacker dörr!
  Kram
  AstaLena

  SvarSlett
 22. Hei Jorunn

  Jeg tror du gjør det rette! Vakkert og stilsikkert. Lykke til:o)

  Klem

  SvarSlett
 23. Så flotte bilder - lekkert, lekkert :o) Nydelig dør, og stigen med all sin flotte stæsj - helt herlig!

  Ønsker deg en strålende flott uke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett