torsdag 8. april 2010

Det "hvite" soverommet ♥ ..før og etter..


Her er det ene av husets 2 soverom, begge to ligger i 2 etg. Dette rommet har dør med utgang til en liten balkong som jeg tror ble satt opp på midten av 1900 tallet. Ikke spesiell pen, men fint sted å tørke klær. Den ene veggen har en grov og gammel trepanel som jeg liker veldig godt. Det er også en mindre gammel dør på den ene veggen som leder inn til et kott. Da vi overtok huset manglet døren inn til  soverommet, men en snekker fikk tak i gammel fyllingsdør og monterte den opp. Det er ganske billig med håndtverkere når du kommer langt ut på landet i Sverige, stor forskjell fra Norge....men så fort du nærmer deg grensen eller store byer så stiger prisene også her i Sverige.

Seng og madrasser er det eneste nye møbelet i rommet ellers er alt annet gjenbruk. Jernsengen og rammemadrassene ble kjøpt på Skeidar i sin tid. Langs hodegavlen har jeg tvunnet en lysslynge med stjerner og den gjør det  stemningsfullt på mørke kvelder :) Jeg er forresten blitt veldig glad i lysslynger..har en i kjøkkenvinduet også som jeg bruker hver kveld.

Det hvite vatterte sengeteppet kjøpte jeg på et loppemarked, det så ut som det aldri hadde vært i bruk og jeg betalte 50.- for det. Kappelakenet og det heklete sengeteppet bestilte jeg fra USA.

Kisten og Jesusbildet har jeg fått fra en god veninne. Jeg er ikke helt ferdig med stylingen her inne, det er noe som skal byttes ut..men det kommer senere. Tenkte å få kommet meg på en del svenske auksjoner i løpet av sommeren. Sommeren med alle turistene som kommer gjør at prisene stiger betraktelig, det er mange oppkjøpere her...sukk...

Alt i huset er blitt gjort med enkle midler både fordi det er gøy å se hvor mye man kan få ut av lite og fordi det er et feriehus så da begrenser det seg hvor mye penger vi kan legge i det.


Under ser du bilder hvordan rommet så ut da vi overtok huset

Taket ble malt hvitt, veggene er malt med Butinox "Dun", gulvet er malt med Flügger's vannbaserte gulvmaling i fargen "råhvit"

18 kommentarer:

 1. hei,
  nydelig soverom,der hadde jeg sovet godt ,deilig med veranda utenfor,vi har å en utenfor vårt soverom,som du sier kjekt å tørke klær på.
  å heldige du som går på loppis i sverige,er sååå mye vakkert der.
  ønsker deg en god natt,natta klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Å so lyst og delikat☺ Ser for meg mange netter med god søvn der ja☺
  Eg lika filosofien bak å gjere det beste utav det ein har☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 3. Helt utrolig vakkert!! Trenger ikke si mer..

  Klem Silje

  SvarSlett
 4. Hei,Jorunn.Soverommet er lyst og delikat.Helt i min smak også.Vi pusset opp soverommet på vår hytte i fjor,men har ikke hengt opp noe på veggene enda.Kjøpte litt hos Honning&Flora i påsken med tanke på dette rommet.Ønsker deg en god helg.Gleder meg til å se mere fra Villa Klaraberg.Klem

  SvarSlett
 5. Helt nydelig var det :))
  Lyst og lekkert...

  Klem,Kari

  SvarSlett
 6. Jeg måtte bare innom her og takke dere søte damer for de flotte kommentarene deres, tusen tusen takk!!! Nå må jeg komme meg i seng, skal opp igjen om 4 timer..hehe...pleier ikke å stå opp så tidlig, men har en del avtaler på formiddagen. Ønsker samtidig nye følgere velkommen og håper at dere vil trives her..det er så gøy å oppdage at noen nye har lagt seg til. Jeg skal ut på en lang bloggrunde i helgen..det er helt sinnsykt mange flotte blogger...nattaklem fra Jorunn

  SvarSlett
 7. God morgon!
  For et nydelig soverom, lyst og fint og sjarmerande. Her kunne eg ha sove godt ja. Er bare nett innom i full fart, nå må eg gå på jobb. Ha ein fin dag og ei flott helg. Klem fra Sigfrid

  SvarSlett
 8. Så nydelig soveromm...Lyst og luftig, virkelig flott..Ha en fin fin dag, klems..

  SvarSlett
 9. dette var da et fredesn rom...så god stemning så vakkert...
  synest det gamle jesusu-bildet er så fint, har make på landstedet.!(så har vi også helt hvitt soverom, litt annen møblering..)
  alltid kjekt å titte innom deg, liker at du deler villaklaraberg med oss..
  klem¨¨*

  SvarSlett
 10. Åååh så vakkert ett soverom!!ღ Nyydelig og harmonisk med herlige detaljer!! Virkelig inspirerende må jeg si! :)
  Takk for nydelige ord hos meg! Varmer stort må vite!ღ
  Ønsker deg en nydelig helg, håper solen skinner hos deg også!ღ
  Goklem Anki

  SvarSlett
 11. Wow, her trengs berre eit ord: Nydeleg:)De vil eg gjerne følge vidare!
  Ha ein fine dag:)
  Klem:)

  SvarSlett
 12. Bare drømmer meg bort jeg, du har et vakkert hjem Jorunn ! ♥ Håper en gang i framtiden at mitt hjem vil være like vakkert som ditt, i hvert fall noe i nærheten. ♥

  Ha en nydelig fredag, og kos deg med solskinn og varmere vær i helgen ! ♥

  Klem Anette

  SvarSlett
 13. Veldig lekkert. Blir igjen imponert over hva du får til. Flink jente:)

  SvarSlett
 14. Hej!
  Underbart vackert.
  Kram från:
  AstaLena och Anette

  SvarSlett
 15. Nå klarte jeg og slette hele lange kommentaren jeg skrev til deg:(Men rommet er kjempefint....jeg elsker junk style:)
  På søndag skal jeg stå i Birkelunden og selge saker og ting...gleder meg ...det er så gøy:)
  ha en skjønn helg
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 16. Hej underbara du!!!
  Jag är målös!! Jag finner inget annat ord än.. VACKERT!!!!
  Det är SÅ jag skulle vilja ha mitt sovrum!!! Jag jagar förbrilt efter ett liknande överkast till sängen!! Men det är svårt nästintill omöjligt att finna, om man nu inte vill betala MÅNGA hundra lappar för det =)
  Jag har inte fattat förns nu att ni har en stuga i Sverige =) Tar lite tid för lilla mig att hänga med...fniss.. men samtidigt har jag inte följt dig så länge än =)
  Jag vill passa på att tacka dig för den underbara vinsten jag vann!!! Jag blev så strålandes glad!! Vilket underbart kort du skrivit & det du sände med =)

  Från djupet av mitt hjärta TACK!!!
  Kram Tina

  SvarSlett
 17. Nydelig soverom,elsker gulvet!!
  klem

  SvarSlett
 18. Her har jeg hatt mange nydelig fredfulle netter Jorunn. Takk!!

  Klem Berit

  SvarSlett