søndag 4. april 2010

Spisestuen..før og etter..

Her er spisestuen og igjen så er det gjenbruk som gjelder. Spisebordet og 6 stoler stod igjen her da vi overtok huset så det malte vi bare hvitt. De gardinene som du ser er fra Kid og kostet ikke mange kronene, men jeg har veldig lyst på en hvit liftgardin med tilhørende hvite sidegardiner med monogram. Har sett noen veldig fine bla på Lidgården, hvis du klikker her så kan du se hvordan de ser ut.

Det lille runde bordet og stolene kjøpte jeg på et loppemarked for rundt 100 kroner. Trekkene på alle stolene er nye, de er er fra Moltex og jeg synes å huske de kostet 179.- pr. stk på Bohus på Alna...jeg er såå glad i dette mønsteret! Døren du ser går ut til glassverandaen og over døren der henger de fine makramegardinene som jeg skrev om i et tidligere innlegg. Den kunstige palmen er kjøpt på et loppemarked for 50.-....her i huset er det kunstige blomster som gjelder siden vi ikke bor her fast. Plantasjen har masse fint ellers så har vi faktisk mye fint på jobben min også (Black Design). Det lille speilet er veldig gammelt, betalt vel 50.- for det på et loppemarked. Rosebildet er også fra et loppis, men jeg skal bytte det ut mot ett større bilde når jeg finner noe jeg liker.

Rommet har flere kjedelige garderobeskap og at de er plassert her er svært merkelig. Bak noen av  skapene så var det opprinnelig de vakre vinduene!! De ble fjernet og det ble aldri satt inn nye...bare lagt på panel der de en gang var...det er jo nesten til å gråte av..det er vel 7 vinduer tilsammen som har blitt fjernet her i huset totalt..veldig trist! Nok om det...nå står disse skapene her...ihvertfall inntil videre. Det hjalp litt å lime på blondegardiner fra Ikea på alle dørene og skifte ut dørknotter til noen i sink og glass. Veggene er malt med Dun fra Butinox og gulvet blitt både malt med Flügger's vannbaserte gulvmaling i fargen råhvit og nå sist har jeg brukt Nordsjø sin vannbaserte hvite. Male gulv er forresten kjempegøy!!

Det gamle skapet til venstre er et garderobeskap fra svenske Äpplet. Det stod nede i lillstugan, det manglet 2 skuffer og den ene dørlisten var skadet. Litt maling, en gammel blondekant og litt dingeldangel på dørhåndtakene så synes jeg det ble riktig fint. De brune kurvene på gulvet er kjøpt billig på loppis, de brukes til å oppbevare interiørbøker/blader og litt gamle blonder etc.
 
Sjenken til høyre "alteret mitt" kjøpte jeg på finn.no for 500.- Frisket opp hvitfargen og håndtakene...når jeg sitter å ser på bildet nå så tror jeg håndtakene blir mye finere om de får en sinkfarge..ja..jeg tror også en gammel alterduk vil gjøre seg bra der. Det fine venesianske speilet er gammelt og ble kjøpt på en auksjon på et loppemarked for 500.-...et kupp!
Gamle katolske madonnastatuer, bedebøker, rosenkranser, krusifikser  er noe som får hjertet mitt til å banke litt ekstra hardt. Jeg er ikke religiøs selv, men det er noe beroligende og stemningsfyllt over disse gamle symbolene som gjør at jeg elsker å ha de rundt meg. Jeg har litt av dette tilsalgs også, klikk her så kommer du til en annen hjemmeside...jeg har forresten notert meg at med noen nettlesere (ikke IE) så vises tabellene jeg bruker...det må jeg få gjort noe med for det ser ikke bra ut.
Lysestaken betalte jeg 20 kroner for på et loppemarked, ble malt og fikk nye lysmansjetter, nostalgisk bilde kjøpt på loppis for 30.-, der limte jeg på en blondekant som ramme rundt bildet, men ser nå i etterkant at det hadde blitt finere med en blonde som er kremfarget enn den hvite, blomstene er kunstige.

Under ser du hvordan rommet så ut på visningsdagen

Taket ble malt hvitt, veggene er malt med Butinox "Dun", gulvet ble første gangen malt med Flügger's vannbaserte gulvmaling i fargen "råhvit"

Puuh...det ble mye tekst i innlegget her....håper det ikke var plagsomt langt :)

Ha en flott 1.påskedag allesammen!

21 kommentarer:

 1. Hei☺
  Så flott du har det, lyst og triveleg!! Herleg☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 2. Kjempe fint, og flotte bilder av mange vakre skatter..klems..

  SvarSlett
 3. Koselig blogg med mange flotte bilder.
  Første gang jeg titter innom deg og det blir helt sikkert flere....

  SvarSlett
 4. Hei,Jorunn.For et nydelig feriehus dere har.Lyst og lekkert.Synes også at det er flott med gjenbruk. Ønsker deg en fortsatt god påske.

  SvarSlett
 5. dette var jo sååå vakkert,masse detaljer her,
  jeg å liker gamle religiøse symboler,madonna,gamle bilder,kors,gamle bibler osv,
  ønsker deg en fortsatt fin dag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 6. Hej vännen.
  Men å vad underbart du har det. Älskar det ljusa & rymligheten. Älskar oxå Madonnor & krucifix =)
  Tycker som du, det inger ett lugn & mycket vackert!!!
  Hoppas du mår bra!
  Jag älskar oxå att gå på loppisar & särskilt när man kan göra fynd =)
  Önskar dig en toppen fortsättning på påsken.
  Varm kram Tina

  SvarSlett
 7. Så utrolig flott du har det i stua. Virkelig nydelig må jeg si! Herlig, lyst og luftig interiør. Dette likte jeg! Nydelige inspirasjonsbilder fra deg. :)

  SvarSlett
 8. så kjekt med gjenbruk og tenk at man kan få det så flott som her !!!

  Ønsker deg en fiiin kveld !
  klem, Nostalgia :-)

  SvarSlett
 9. Her likte eg meg godt, så fint og lyst og sommerlig. Så bra gjenbruk og mye inspirasjon. Eg syns også det er flott med litt tekst til bildene, så dette var veldig bra. Nyt siste rest av påsken !!

  SvarSlett
 10. Hej igen vännen.
  Tack snälla för din hälsning & för att du röstade..fniss.. jag behöver verkligen ett par nya skor.. äger bara ett par & de är egentligen mina arbets skor..fniss.. är ingen fantast av skor, tycker inte det är så där jätte roligt att lägga pengar på skor.. men nu måste jag verkligen ha ett par =)
  Jag hör av mig om vilket par det blev.. om det blev några överhuvudtaget eller det kanske blir ett helt ANNAT par =))
  Ha en fin Måndag vännen.
  Kram Tina

  SvarSlett
 11. Heisan bloggjenter! Tusen takk for alle de fine ordene, det er sååå koselig å få en kommentar med synspunkter på det man legger ut:)..jeg setter stor pris på hver eneste en!! Kos dere siste påskedag :) Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 12. Nydelige bilder du viser Jorunn, en vakker spisestue ! ♥ Men ikke overraskende etter å ha sett bilder av stuen din. :)

  Enig med deg om at gjenbruk er veldig bra ting ! ;)
  Sjenken din er utrolig vakker, leter etter noe lignende selv. :)

  Nyt den siste påskedagen, kos dere ! ♥

  Klemmer fra Anette :)

  SvarSlett
 13. Nyyyyydelig og gjennomført. Gjenbruk er tingen med andre ord. Takk for titten;o) Klem fra Maliva

  SvarSlett
 14. UTRULEG flott spisestue!Så gjennomført og lys..Rett og slett vakkert!
  Å så mykje kjempe flotte møblar frå brukt da!Sååå gøy☺
  Sjenken var jo berre nyyydeleg!
  KLem frå Astrid♥

  SvarSlett
 15. Så många fina bilder du visar oss.
  Haregott i veckan!

  SvarSlett
 16. Hei Jorunn!

  Nå kom jeg inn på din koselige bloggside via Nib. Så fint og lyst og sommerslig det var hos deg/dere! Nydelig!

  Håper du kommer til å like deg her inne med oss andre interiør-blogg-fantaster ;O)

  Hilsen Liv

  SvarSlett
 17. Veldig flott og du er utrolig flink til å finne ting som kan gjenbrukes. Min første tur innom her men jeg stikker gjerne innom igjen:)

  Ha ei flott uke:)

  SvarSlett
 18. Hej!
  Tänk att få se ditt vackra hem, jättekul!
  Kram från AstaLena

  SvarSlett
 19. Nydelig blogg, har valgt å gi deg ein Award inne hos meg.

  Ha ei fin uke!

  Klem fra Mira.

  SvarSlett
 20. Første gang her inne på din blogg, så fint og lekkert du har det da, og gjenbruk det liker jeg virkelig. Ha en nydelig kveld.

  SvarSlett
 21. For et utrolig vakkert hjem du har - de nydeligste detaljer over alt :o)

  Ønsker deg en flott uke videre!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett