lørdag 21. august 2010

♥Trondheim by♥

Hallo alle bloggvenner! Tusen takk for alle de koselige tilbakemeldingene dere kommer med og hjertelig velkommen til mine nye følgere...kjempekoselig at dere har lyst! Akkurat nå er jeg hos en veninne i Charlottenberg og hjelper til med litt valpepass, 9 skjønne rhodesian ridgeback valper..10 dager gamle..jeg skal vise bilder av de snart. Her regner det så det holder, men får håpe været bedrer seg utover dagen. Ikke langt unna her så er det en gårdsbutikk som heter Hem t Gårn og dit har jeg tenkt meg en liten tur. Skal komme tilbake til det besøket senere.

En veninne og jeg var på en snarvisitt hos en veninne som bor i Trondheim by i forrige uke og det var mitt første bekjentskap med denne utrolig koselige byen. Susan som vi bodde hos tok oss med på en liten sightseeing og her kommer noen bilder fra dagsturen. Bildene er tatt med Susan sitt kamera, da jeg ikke hadde med meg mitt. Vi hadde strålende solskinn begge dager og det var 25 grader..så det var godt og varmt. Jeg ble helt forelsket i det gamle arbeiderstrøket Bakklandet med alle de sjarmerende gamle trehusene. Vi var også innom Nidarosdomen som var et spektakulært skue, det var stengt da vi var der så denne gangen fikk vi bare sett den fra utsiden. Fantastisk var også universitetet NTNU, og for en staselig bygning!! Vi gikk gjennom byen, ned på torget, så den utrolig vakre  Stiftsgården. Vi var nede ved bryggene og så utover den flotte Nidelva med alle de gamle trehusene på hver side. Det ble en kjøretur til boligstrøket Sinsaker og der var det så mange gamle helt nyyydelige hus at jeg holdt på å besvime...de lå på rekke og rad. Jeg har ikke bilder derfra, men neste gang jeg kommer til Trondheim kommer jeg til å vake noen timer i området...det var nesten som å komme til himmelen for meg som elsker gamle hus. Som en avslutning tok vi en bedre middag på Egon oppe i et høyt tårn som heter Tyholttårnet. Restauranten ligger 75 meter over bakken og roterer 360° i løpet av en time. Det var en helt utrolig flott utsikt og nydelig mat...anbefales på det varmeste!! Tusen takk til Susan for 2 kjempekoselige dager! Her kommer et bilderas fra turen.

BAKKLANDET
Det lille huset over her er Trondheim by sitt minste, det er under restaurering..er det ikke sjarmerende!!

NIDAROSDOMEN OG BORGGÅRDEN

NIDELVA FRA BYBRUA
 
 Bybrua og lykkens portal

NTH

STIFTSGÅRDEN
Nydelig utsmykket dør!

TORGET MED STATUEN AV OLAV TRYGGVASON
Vakkert hus midt i byen og hvis jeg husker riktig så er det tilsalgs:)


Jeg ønsker alle en riktig fin helg!

21 kommentarer:

 1. Mange takk for ein flott rundtur i Trondheim. Ja, det er ein fin by, ei stund siden eg var der nå. Kom meg ikkje lengre nord enn Ålesund i år. Ha ei fortsatt god helg. Klem

  SvarSlett
 2. Hei på deg og takk for en flott byvandring i Tr.heim by!:) Nydelig sted!♥
  Så herlig med 10 små nurk sprettende omkring, gleder meg til bilder!♥
  Ønsker deg herlige dager i Charlottenberg!♥
  Håper solen titter forbi, her har det regnet nesten i hele natt! ;( Kjenner for sol nå!♥
  Gode klemmer sendes,
  Anki

  SvarSlett
 3. Så mye fint du har opplevd! Trondheim er en flott by, var der en tur sommeren for 2 år siden. Bakklandet likte jeg også, idyllisk sted.

  SvarSlett
 4. Hei.
  Koselig med bilder fra Trondheim.Jeg er trønder selv og kommer fra et sted ikke langt unna. Har massevis av slekt der. God helg. :)Klems.

  SvarSlett
 5. Heisann :) Så fine bilder du viser fra Trondheim :) Studerte i 6 år i den flotte byen, og de 3 siste årene bodde jeg på øvre singsaker i et nydelig gammelt hus! Du kan tro det ble en del turer rundt i nabolaget der for å kjike på de andre husene :) Kos deg i Charlottenberg :)
  Klem fra Monica

  SvarSlett
 6. Heisann:) Koselig at du likte deg i Trondheim:) Jeg bor et sted på strekningen mellom Bybroa og Tyholttårnet. Koselig i Trondheim, sånn passelig stor og bestandig kjekt å titte på litt hus og hager mens en rusler en tur:)

  Så lyst og flott det er i trappegangen og på loftet ditt.

  Ha ei fortsatt fin helg:)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for all hjelp med valpene Jorunn og for at du passer på at Gadi og Papito får gode lange turer. Hva skulle jeg ha gjort uten deg...ikke vet jeg;=) Så godt å få tatt en dursj iblant, ler....

  Stooor klem fra Berit & co.

  ps. Vi er veldig glade i deg, alle her..to go firbente, men det vet du:0) da.

  SvarSlett
 8. Takk for deilige bilder fra en vakker by!
  Og - det var hyggelig å få en kommentar fra deg!
  Klem, J

  SvarSlett
 9. Byen min :)
  Jeg elsker Bakklandet!! Så mange fine bilder du har knipset!
  Må få si at jeg er no stolt over å være Trondheimer ;) Alltid så koslig å høre besøkende like byen !
  Go`natti natt til deg.
  Klem Marie :)

  SvarSlett
 10. Hei Jorunn
  Ja Trondheim er en nydelig by! – her har jeg bodd i over fem år og er det flere ganger i året da min mamma og stefar bor her. Bakklandet er fantastisk, og det samme syns jeg om NTNU – fantastisk flotte bygninger! Nydelige bilder du viser i det forrige innlegget ditt også… kjempekoselig liten gang, elsker slike gamle dører!!! Og så fantastiske nydelige blomsterbilder du viser ♥ ønsker deg en strålende søndag, klem fra Mette

  SvarSlett
 11. Så bra at du liker byen min! Den er bare til å bli så glad i! Den har en dragning som gjør man alltid ønsker å komme tilbake. Du har fått med deg turistattraksjonene, men her er mye annet å få med seg også.

  Så velkommen tilbake når det måtte passe, du er vel blitt en skap-trønder du nå ;-)

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 12. Trondheim er en sjarmerende by, herlige bilder !
  Jeg forresten gift med en herlig trønder på 21.året, så det er mulig jeg er litt upartisk ;-)

  Ønsker deg en fiiin ny uke !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 13. Har aldri vært i Trondheim, men ser på bildene at det der skal jeg. Nydelige bilder :)

  SvarSlett
 14. hei.
  åå så koselig en tur du har,
  så vakker en by,aldri vært der jeg,men kan godt tenke meg en tur.
  deilig å komme seg vekk litt å få nye impulser, å nidarosdomen,så herlig et syn det må være å se den på nær hold.
  ønsker deg en fin kveld.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 15. Så mange flotte bilder!

  Var i Trondheim for noen år siden, og er enig i at det er flott sted med mange vakre bygninger.

  Artig å se bilder derfra.

  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min.

  Her kommer fargenr. jeg har brukt på skapet.

  S 1010-B50G Blankhetsgrad 80

  Lykke til, om du får lyst til å prøve deg!

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett
 16. Så hyggelig at du vil være med på giborten min;)...og så har du vært på besøk i den flote byen vår!! Godt at du fikk se byen i finvær.
  Så koselig blogg du har, så jeg legger meg som følger.
  Ha ei god uke og klem fra meg;)

  SvarSlett
 17. ohhh vilka hus, dit ska vi ta och resa gubben o jag.
  Kram på dej
  AstaLena

  SvarSlett
 18. Hej vännen!! Åååå, det har ju hänt så mycket i din blogg sen jag var inne sist! Det är nästan så jag längtar efter hösten så man hinner skriva hos sina bloggvänner, känns som om tiden inte räcker till nu....

  Scooby verkar äntligen vara ok, idag har jag vågat ge honom de första bitarna godis på 6-7 veckor och har även gett honom bara torrt torrfoder, inget uppblött, som vi gjort fram tills nu... Hur mår Papito??

  Trondheim är såå vackert! Jag önskar att vi faktiskt köper en husbil till nästa år för jag vill visa sonen och sambon allt vackert i Sverige, Norge och Danmark som jag fick se som barn. Och så kan man ju passa på att hälsa på i Oslo :)

  Du har väl inte missat att jag har en give away? Det finns gott om tid att anmäla sig om du vill vara med, dragningen är inte förrän den 11/9 eftersom då ska Scooby vara med i sin första utställning! Och min brorsdotter gifter sig! Tyckte det var en bra dag att avsluta på :)

  Ta hand om dig och stora kramar och naturligtvis nospussar till Papito-darling!

  SvarSlett
 19. Vilka härliga platser och hus du visar!
  Sitter och njuter och tittar, det är intressant med gamla byggnader de säger så mycket.

  Jag måste berätta för dig att jag slutat på Sagolika Ting, butiksägarinnan hade dålig ekonomi märkte jag rätt tidigt, inga nya varor kom in och hon betalade inte ut min lön.
  Jag slutade sista juni, det blev en kort tid men
  mitt konsultjobb gjorde jag bra och så länge det fanns fina varor i butiken handlade folk och jag fick så mycke lovord för den nystylade butiken.
  Nu skyltar jag fönster i Karlstad och har en jättefin utställning med mina möbler i Duvanhuset.
  Asta Lena hälsar dig!
  Haregott!

  SvarSlett
 20. Ja, Trondheim er herlig :-) Akkurat liten nok til å bli kjent med alt, og stor nok til at man kan forsvinne litt i mengden. Har bodd her hele mitt liv, og har ikke noe ønske om å flytte herfra ;-)

  Ha en fin dag og klem fra Trondheimspia Siv

  SvarSlett
 21. Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

  SvarSlett