tirsdag 2. november 2010

Det gamle bildet

Her er bildet jeg byttet mot Freia melkesjokolade (se forrige innlegg) hos Jeppe. Bildet har som sagt en del skader, bakplaten manglet, deler av glasset var knust, fuktflekker + at bildet hadde fått en liten leieboer i tillegg. Jeg tok med bildet til en veldig koselig glassmester i Charlottenberg, Eda Glasmästeri og fikk nytt glass (skulle hatt gammelt bølgeglass) og satt på en bakplate til rammen. Siden jeg hadde bommet 1/2 cm på høyden da jeg målte på forhånd ble det fyllt på litt silikon i nedre kant på rammen så glasset skulle holde seg på plass. Glass, silikon, bakplate + arbeid kostet ikke mer enn SEK 200.- De er billige og yter meget god kundeservice på Eda Glasmästeri. Anbefales!!!
Her henger bildet på veggen i kjelleren hos Jeppe
Rammen har fremdeles mange fine detaljer
Over til leieboeren: glassmesteren viste meg en litt tykk "opphopning" i lerretet nederst mot rammekanten og lurte på om jeg ville at han skulle fjerne den? Ja, det ville jeg jo gjerne og da han tok en liten kniv og forsiktig skar i underkanten av opphopningen så dukket leieboeren frem i form av en ganske stor lysegul larve som kunne minne om en sommerfugl-larve av noe slag. Leieboeren fikk dessverre aldri oppleve det å forlate larvestadiet, spre vingene og fly avgårde....
 
Det tok nok sin tid å bli fotografert i gamle dager med datidens utstyr, det er kanskje derfor de aller fleste ofte ser litt alvorlige og litt lei ut på gamle bilder. Hvis jeg legger godviljen til så kan jeg ane et lite oppadgående drag i munnviken på damen til høyre på bildet som om hun kanskje hadde lyst til å smile....damen til venstre har nok gått litt mer lei...men de ser da hyggelige ut for det. Jeg vet hvem en av damene er for jeg kjenner igjen ansiktet fra en historiebok fra området her vi har feriehuset. Får håpe damene ikke blir altfor misfornøyde pga flyttingen fra gamlehuset, men de kommer ihvertfall frem i lyset igjen og til en kjent nabo fra gammelt av. 
Jeg fant et bilde på internet som viser huset til Jeppe slik det så ut i begynnelsen da damene på bildet bodde der og det var både bakeri og kafe i den gamle villaen....et nydelig sted med flott utsikt!
Nå har bildet ankommet Oslo og damene må belage seg på å tilbringe en god stund i hovedstaden før de kommer tilbake til Värmland igjen.

Jeg ønsker mine nye følgere velkomne og jeg kommer på besøk til de av dere som har blogg så snart som mulig. Fortsatt fin uke til nye og gamle bloggvennner!!

14 kommentarer:

 1. For et koselig innlegg :-) Nyyydelig bilde og så flott at det får et nytt liv hos deg :-)

  Ønsker deg en fiiin onsdag !
  klem, Nostalgia

  SvarSlett
 2. Ååå! Fotografiet var nydelig! Regner med at de to damene er fornøyde med at du fikk "pusset opp" bildet av dem.

  Jeppes hus var utrolig fint! -Vakkert!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 3. For et herlig innlegg! Kjempegøy med slike historier og tilbakeblikk til gamle dager, og enda mere moro er det når man tilogmed har fått tak i gamle rekvisitaer fra historien.. Jeppes hus var jo råflott, og damene også :)
  Bra glassmesteren heiv ut leieboeren...pjuk!
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 4. Nydelig bilde. og så bra at du fikk ordna og fiksa bildet. Ha ein fin kveld. Klem.

  SvarSlett
 5. Så flott bilde og koselig historie!
  Jeg er veldig glad i gamle bilder og synes det er kos å fantasere om hvem det er, hvilket liv de har levd etc.. Ekstra kos når man kjenner historien..

  Ha en flott kveld!

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 6. hei.
  skjønner godt du ville ha det bildet, masse historie i det,heldig var du...
  ha en riktig god natt.
  klem

  SvarSlett
 7. Herlig lesing! Nå må jeg prøve å sove igjen...

  klem

  SvarSlett
 8. Heisann og god morgen...
  så koselig en historie dette var da....ja de var alltid alvorlig på bildene i gamle dager...men aner et lite smil hos damen til høyre...hun andre ser ut som hun har solgt smør og ikke fått betaling he he
  ha en vakker dag..
  eddaKlememr

  SvarSlett
 9. Det skjer så me rundt dine turer til Sverige! Det er så moro å lese. Så flott at noen tar vare på de gamle ovnene og får dem "ut til folket". De varmer på mange måter, da. Melkesjokoladehistorien var koselig!

  Må også nevne tidligere innlegg hvor du viser spraylakkerte messinglamper; SMART!
  Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 10. Så flott bilde, og så bra at du vet litt om historien bak også :-) I tillegg til at det var spennende å bli fotografert, tror jeg også mange unnlot å smile pga tannstellet. Vi var hos fotograf (anno 1885) en gang (i Sverige faktisk), og da fikk vi beskjed om å holde munnen lukket ;-). Stakkars larven da :-/

  Ha en herlig dag og klem fra Siv

  SvarSlett
 11. Jeg sitter bare og smiler av han Jeppe jeg nå. Han høres ut som en utrolig flott mann. Melkesjokoladehistorien var jo bare så søt!!
  Bildet var kjempefint. Og jeg synes jeg kunne skimte et lite smil på damen til høyre jeg også:)
  Grattis med ovn. Jeg går ut i fra at det kommer bilder når den har fått sin ærverdige plass hos deg.
  Håper onsdagen din er god.
  Klem fra meg!

  SvarSlett
 12. Nydelig bilde, med nydelig ramme! :)
  Var nok et godt bytte! hihi.
  Ha en fin kveld!
  klem lillemy

  SvarSlett
 13. Kjempekoselig historie, og han Jeppe høres ut som en riktig "trevlig gubbe"

  Ha en fin helg, den er like rundt hjørnet!

  SvarSlett