fredag 17. juni 2011

Interiørbilder fra torpet til min far og Britt...del 1

Jeg har skrevet et innlegg om torpet deres før, men da var det bilder av huset og hagen. Har du ikke sett de bildene kan du se her hvis du har lyst. Her kommer noen interiørbilder av gjesterommet i 2 etg som nok er favorittrommet mitt... omtrent alt her er gjenbruk. Britt er mye på auksjoner og finner mye fint der til en bra pris og i tillegg er hun veldig kreativ når det gjelder det aller meste.
Denne gamle jernsengen har stått i utstilling i en sybutikk som skulle legges ned, den er vel det dyreste Britt har kjøpt når det gjelder gamle ting og hun betalte rundt 2000.- for den....men det var den verdt! Sengekappen og forhenget er sydd av gammelt stoff.
Skulle gjerne hatt denne sengen selv, synes den er så fin. Sengeteppet fra Ikea er det eneste som er nytt i dette rommet.
Dette gamle skjermbrettet ble kjøpt for 400.- på auksjon, Britt malte og sydde nytt trekk...fra å være lite attraktivt så har det blitt et romantisk og dekorativt skjermbrett.
Her er et koselig hjørne med kurvmøbler og en fin trestol. Britt har sydd de søte putene.
Britt snekret trerammer til vinduene som ble trukket med myggnettingstoff som ser ut som en finmasket blondegardin...både effektiv og dekorativt....det er kanskje ikke så lett å se det på bildet her.
Her er ett av 2 sovehjørner....det er maken seng på andre siden også...Britt har igjen sydd kappelaken og overtrekk av gamle laken.
Her er en liten "barneavdeling", men Britt skal bytte ut retrocampingbordet med et annet gammelt bord. Kubbestolen i tre betalte hun 50.- for på en auksjon..litt maling og et par puter så ble den riktig fin.
Oppdatert 23 juni: en nabo kom og lurte på om de ville ha dette lekre bordet, det ville de så klart! Det passet jo så fint inn på rommet her.
Det eneste som ble gjort var å kutte av lengden på bena og så fikk bordplaten en en lett omgang med bånnsliperen.
Gammel trekasse, bøker og bamser fra loppis. Jeg skal vise noen bilder fra stuen neste gang.

Her har det regnet mesteparten av dagen idag, men akkurat nå så titter solen såvidt frem....det er desverre meldt mye dårlig vært i uken som kommer også hvis yr.no har rett. Men greit nok...da får jeg gjort en del inne. Jeg har ikke fått vært på bloggbesøk hos dere så mye som jeg ønsker akkurat nå, men jeg kommer snart!
GOD HELG!!!

10 kommentarer:

 1. Hei :-)

  Har bare en ting å si : Vakkert!!!

  Ønsker deg en flott helg :-)

  KLem

  SvarSlett
 2. Hei Jorunn :)
  Så koselig et torp! Falt helt pladask for den gamle jernsenga :) Kjempefint skjermbrettet også. Nydelig sommerlig mønster på tøyet :)

  Gratulere så mye med de superflotte bildene i "Sanselig Sommer" forresten! Nydelige bilder fra huset ditt i sverige :)

  Klem fra Lise

  SvarSlett
 3. Tusen takk for guidet tur! Moro å se.
  Synd dere ikke har fint vær. Du får holde deg under tak, og kose deg med NRK2's flotte sending fra Hurtigruta istedet, da.
  Link på nett:
  http://www.nrk.no/hurtigruten/

  God helg!

  SvarSlett
 4. Koselige bilder fra fine soverom ....her må det vere godt å bo!
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 5. Hei Jorunn

  Torpet yil Britt og pappa er nydelig:O) Og Briit, ja hun er dyktig og klarer det meste, helt imponertjeg!

  Klem Berit

  SvarSlett
 6. Nydelig og gjennomført, blir helt målløs jeg ;-D

  Ha en flott dag!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 7. Kjempekoselig der også :-) Britt ser ut til å være en veldig kreativ dame :-)) Jeg likte godt skjermbrettet hennes :-D

  Ha ei fin helg - klem Siv

  SvarSlett
 8. for et lekkert soverom.:-) delikat og romantisk.:-)

  Tja hvor lang tid tar det å kjøre over Øresund broen ? 7-8 minutter ? kan det stemme...Det er ikke bro hele veien, fra du kjører fra bommen er det et stykke til broen begynner, så er det en kunstig halvøy...så inn i en tunnel. Det koster ca 275 dk å kjøre over en vei...Har hørt det er gratis om du kjører tilbake samme dag, men jeg har ikke sett det noe sted selv. Skåne er flott..ser at man nærmer seg Danmark når man kjører nedover skåne. Det er et stykke å kjøre. Vi kjører fra Sverige og sparer litt på det. Da er vi jo på rett vei. Det er jo så fine veier. Vi har kjørt fra Oslo til Italia. og de beste veien er fra Gøteborg til Malmø syntes vi. Og tar man det som en tur og er innstilt på det, går det som en drøm.

  Fortsatt god helg til deg.:-)

  Klem

  SvarSlett
 9. hei,
  så nydelig det er der,
  det er en dame med sansen for det vakre,
  så koselig, å da har du jo en nær å dele din interesse med,
  vakkert her,
  ja nå vil vi ha sola og varmen tilbake,
  skal egentlig ikke klage, tenker stadig på dem som har flom,
  ha en nydelig søndag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett