fredag 19. februar 2010

Gode råd....ikke alltid dyre..

Jeg kjøpte et par gamle gardiner med en fin makramekant nederst for flere år siden på et loppemarked. Da jeg kom hjem så jeg at det gamle linstoffet hadde flere huller og brune flekker, så jeg la de bort og glemte de helt inntil forrige uke. Jeg syr dessverre ikke selv, men det gjør min gode veninne Britt som er superflink. Hun tok av makramekanten og fant noen gamle grove naturfargete bomullslaken hun hadde kjøpt på en auksjon en gang og sydde gardiner av de og sydde på denne fine makramekanten. Det ble så fint syntes vi og resultatet ser du under her. Så finner du gardiner på et loppis etc en gang som kanskje ikke er så pene, men som har detaljer du kan bruke til noe annet senere, så kjøp :) Man vet aldri når man kan få bruk for det.
Mange av oss som har en shabby chic/fransk landstil har hvite sofaer. Det er nok flere der ute som har lyst på hvit sofa, men ikke tør pga det upraktiske....fortvil ikke for det finnes løsninger. Jeg har Ektorp sofaer og flere ekstra trekk, men jeg skifter ikke så ofte lengre. Ifjor sommer var det mange som var på besøk her både med barn og hunder og utrolig nok skiftet jeg ikke trekk en eneste gang i løpet av hele sommeren...men det er fordi jeg har brukt gamle blondegardiner som beskyttelsestrekk på setene....det fungerer veldig bra og ser fint ut i tillegg. Jeg bruker pledd/indisk sjal på vangene.


Ønsker alle en herlig weekend, kos dere masse! Klem fra Jorunn

4 kommentarer:

 1. Ser du har gjort masse med siden din nå Jorunn :) Det blir så bra!!!
  Nye headeren var vårlig og lekker... Klem Frøken Rosa

  SvarSlett
 2. Heisann! Så koselig at du kikket inn hos meg. Selv bor jeg i Dalsland og har gjordt det i over 8 år, snart kan jeg nok ikke hverken skrive eller snakke norsk:)

  Altså, for et hus du har i Sverige. Jeg er så imponert over dine renoveringer, super lekkert!

  Jeg kommer definitivt til å fölge deg og bloggen din videre, skal bli riktig spennende.
  Hilde

  SvarSlett
 3. Utrolig fint det med gardinene!
  Smart å legge blondegardiner som trekk synes jeg, lekkert!

  Önsker en fin söndag

  Klem Anki fra ett snörikt Stockholm

  SvarSlett
 4. Hei. TUsen takk for hyggeleg melding på gi-vekken min:) Det var veldig fint at du la igjen eit spor, for då kunne eg finne denne glotte bloggen:)

  Ang pippi-dukke: Meiner du den som heng på soveromsdøra mi med stripete pute i handa?
  send meg ein mail som kan eg ordne ei slik ei til deg;)

  Ha ein flott dag!
  Anita

  SvarSlett