fredag 28. mai 2010

Glassverandaen..før og etter..

Nå er det på tide med litt interiør fra huset her igjen og denne gangen er det glassverandaen som står for tur. Alle rommene i huset og også glassverandaen ble pusset opp for nesten 6 år siden, all oppussingen ble unnagjort på et par måneder og jeg kan love at det var slitsomt. Vi kom hit i helgene og det var jobbing fra tidlig morgen til langt på natt. Husker en del ganger som vi holdt på til langt utpå morgenkvisten, sov 3-4 timer og så på'n igjen. Tror ikke jeg hadde orket det hardkjøret igjen, men sånn blir det når man er ivrig etter å få alt ferdig i en fei...med hjelp av familie og gode venner så fikk vi det til.

Glassverandaen er favorittrommet, det er så deilig å sitte her ute på sommeren enten det er sol eller regn. Midt på dagen så blir det fort veldig varmt her inne, alle vinduene kan i utgangspunktet åpnes..men ikke alle har hasper. Alle vinduene er heldigvis orginale, det gjenstår å male de på innsiden. Alle møblene unntatt jernsengen fra Skeidar er gjenbruk. De store turkise putene er kjøpt på Ikea, det er de avlange hvite også..de lyserosa har jeg kjøpt på Black Design. Myggnettingen kjøpte jeg på Ikea, tror jeg betalte 150 kroner for den. Den store lyserosa filleryen på gulvet fant jeg i en bruktbutikk, den kostet 50 kroner. Det hvite vatterte sengeteppet fikk jeg for 50 kroner på et loppemarked og det var faktisk som nytt.

Fugleburet kjøpte jeg på Kremmerhuset for noen år tilbake, det var satt ned til 100 kroner pga en skade..men den fikk vi fikset.  Den turkise lykten er fra Black Design og stativet den henger på er det sorte smijernstativet jeg kjøpte for ikke lenge siden på loppemarked for 50 kroner. Her er kurvstolen med trekket som Britt sydde for meg, jeg har en stol til i det andre hjørnet på verandaen. Putetrekket på den lille puten i stolen kjøpte jeg på et loppemarked for 5 kroner.

 Det sitter en enslig fugl der..stakkars..jeg må finne noen som kan holde den med selskap! Fuglen betalte jeg 5 kroner for på et loppemarked.

 
 Vintage Madonna, jeg har jo som kjent en del av de..hi.hi..

 
Gammel slitt rosenkrans og salmebok. Rosenkransen er fra samlingen min og salmeboken betalte jeg 10 kroner for på et loppemarked.

  
Alle blomstene er kunstige bortsett fra kvistene med hegg borte ved vinduet. Jeg hadde håpet på at syrinene skulle blomstre før jeg drar til Oslo...men det ser dårlig ut. Det står syrinbusker utenfor glassverandaen og jeg pleier alltid å plukke store buketter som jeg har her inne. Liljekonvallen lar også vente på seg...det er fremdeles ganske kjølig om nettene .

Muggen med roser på og den blå hortensian er kjøpt på Black Design. Den hvite runde blondeduken har jeg kjøpt på en auksjon.

Noen av interiørbøkene mine. Favoritten av de jeg har er den første boken til Rachel Ashwell.
.
Denne keramikklampen kjøpte jeg på et loppemarked for 40 kroner, den så helt ny ut og gir et koselig lys på kveldene med den svak rosa lyspæren. Her ser dere hvordan det sorte smijernsbordet ble etter at jeg hadde malt det hvitt.

 Den gamle turkise døren har foreløpig fått plass i hjørnet her.

Dette bildet ble tatt 15 juni, syrinene var i full blomst da vi kom tilbake hit og det første jeg gjorde var å plukke noen hvite og lilla...de er bare så vakre og det lukter så godt her inne!

Det blir ganske så stemningsfullt her ute når dagslyset forsvinner og stearinlysene blir tent. Jeg har en trearmet gulvlysestake og en gulvlykt som ikke er med på bildene siden jeg ikke hadde flere kubbelys, det går en del lys her som dere skjønner..he.he..

Slik så glassverandaen ut da vi var på visning, det eneste som ble gjort før møblene var på plass var å male tak, vegger og gulv helt hvite.

Før jeg avlsutter dette lange innlegget må bare jeg fortelle dere om noe litt spooky som skjedde før jeg skulle legge meg i natt. Klokken var 03.30, det var ganske lyst ute og jeg gikk ut på glassverandaen for å ta en siste titt på myggnettingen som jeg hadde hengt opp. Da jeg tittet ut av vinduene så jeg noe som lignet på en nesten svart ulv gå nede på stien. Den var ganske stor og forsvant ned mot huset til naboen. Jeg løp inn og hentet kameraet i håp om at den kom tilbake, men den gjorde ikke det. Ut ifra bevegelsene når den travet avgårde så lignet det på en hund, men det var litt rart fordi ingen har hundene sine løse her og alle legger seg tidlig...det er bare hos meg det lyser om natten...hehe...de andre naboene har hunder jeg kjenner igjen og denne her var helt ukjent. Om det var en ulv så ville det ikke ha vært så merkelig for de finnes i området her. Ser jeg denne "hunden" igjen skal jeg gå ut for kanskje jeg får tatt en bedre titt da, jeg kan jo rope på den også..eh..sikkert..tror ikke det...holder meg på glassverandaen, jeg!

Ønsker alle kjempefin helg!

41 kommentarer:

 1. hjelpes meg så nydelig.:-) sånn ønsker jeg meg også..en romatisk drøm...og litt ute inne.:-) virkelig vakkert er det her.:-) takk for titten.:-)

  SvarSlett
 2. hei jorunn.
  å noe så vakker en glassveranda dere har,tenk å sitte der å nyte,så skjønt,deilige med de fargene du har der,så sommerlig å sart,
  flinke dere er,
  åå så spennende om det er ulv da..kanskje du får bilde av den..
  klem fra sylvia som ønsker deg en flott helg.

  SvarSlett
 3. Hej underbara vän!!
  Men Herregud vilket underbart hem du har. Ser helt magiskt vackert ut.
  Vilken underbar veranda & alla de underbara sakerna..fågelbur, rosenkransen,blommorna, ÅÅååå, det är underbart! SÅ skulle jag vilja ha min veranda!!!!
  Hoppas att du mår & att du får en underbar Fredag!!!
  Varmaste kramen till dig min fina fina vän <3<3<3<3
  KRAM Tina

  SvarSlett
 4. Hei. For et fantastisk rom. Her kunne eg også ha kost meg masse ser eg. Og så mange vakre ting du har. Dette likte eg kjempegodt. Kos deg på glassverandaen din og ha ei god helg. Klem fra Sigfrid

  SvarSlett
 5. Men herregud vad vackert det blev!! Precis så som jag skulle vilja ha det om vi hade en glasveranda! Vilken härlig känsla det måste vara, när allt är klart och att resultatet blev så himla bra!

  Njut en stund för mig ute på verandan med, är du snäll, jag som inte har någon egen! :)

  Ta hand om dig och ha en härlig fredag!!
  Kram ia

  SvarSlett
 6. Da jeg kikket på bildene av verandane tenkte jeg på at dette egentlig var mer interessant enn en artikkel i et interiørmagasin. Og minst like fine bilder. Og gratis til og med!! Så mange tips å finne hos deg.
  Men da du toppet historien med ulven, - ja da ble dette en super historie.
  Og jeg tror det var en ulv, jeg. Her på Østlandet har folk med vett som jeg kjenner sett ulv, og det tror jeg på. Klart de streifer rundt og snoker. Sikkert ikke farlig, men .....Grøss.

  SvarSlett
 7. Så aldeles nydelig. Blir SÅÅÅÅ misunnelig. En enorm inspirasjon, og jeg skjønner godt at du elsker dette ekstra rommet:) Velkommen til giveaway hos meg:) Klem fra Jeanine

  SvarSlett
 8. ååå såååååå nyyyyydelig !!!!!

  SvarSlett
 9. Virkelig nydelig rom du har.. Kunne tenke meg å sitte her og kose meg med en kopp te og lese, og på kvelden med et glass vin og bare sitte og NYTE utsikten og livet! Så innbydende og koselig det er innredet. Og veldig flott at du viser det går an å innrede på denne måten med lavt budsjett. Du INSPIRERER!

  Klem Anita

  SvarSlett
 10. Hej vännen!
  Tack för din söta hälsning hos mig! Och jättestort tack för din omtanke!

  Ha en underbar helg du med!
  Stor kram!

  SvarSlett
 11. Hei.
  For et fantastisk deilig rom du har skapt. Der hadde det vært deilig å ta en liten formiddagslur :-) Ønsker deg en riktig fin helg! hilsen JK

  SvarSlett
 12. Her er det så gjennomført nydelig og fredfult :o)

  Ha en fin helg Jorunn, klem fra Berit og co.

  SvarSlett
 13. Skjønner godt at dette er favorittrommet. Noe så delikat og lekkert. :) Vet at det er mye arbeid med maling,har selv et sommerhus som jeg har malt alle tregulvene hvite (3 strøk på hvert)og huset er 85 kvadrat.Stupte til sengs om kveldene(nettene)helt utkjørt.Når resultatet blir som hos deg så angrer du sikkert ikke. Du har en helt fantastisk smak.Kanskje det var en hjort du så der ute?? :)Klem.

  SvarSlett
 14. Takk jorunn.:-) ja de minner litt om peon..som vi også liker så godt ) Så bra du fant ut av det med iso på kamera.:-) hyggelig at jeg kunne bidra bittelitt...kos deg med å fortsette utforskningen av kamera.:-) Og en riktig god helg.:-)

  SvarSlett
 15. Hei hei :) Så heldig du er som har glassveranda. Det har jeg ønsket meg så lenge jeg kan huske, men har det ikke enda :/
  Skjønner godt at dette rommet er ditt favorittrom, så utrolig koselig.
  Jeg hadde ikke turt og gå ute på nettene hos deg, skummelt :p
  Ha en fin dag.
  Klem fra Elin

  SvarSlett
 16. Så utrolig nydelig veranda. Skulle virkelig ønske jeg hadde en slik også. Jeg har veranda med tak og en tett vegg, men når det er styggvær så blir det kaldt der lell. Kos deg masse!!!

  Klem fra Lena

  SvarSlett
 17. Ååå!! For ein herleg plass!:) Likte ALT! Og for ei forandring det vart berre med måling!:)
  Den muggen din var berre nydeleg. Black Design altså;)
  Ha ein flott dag!
  Klem:)

  SvarSlett
 18. For en OASE! Nydelig glassveranda med sommerlig og helt fantastisk deilig stemning. Flotte bilder!

  Nyt helgen og sommeren!


  Klem fra Tove

  SvarSlett
 19. Klem, klem fra Zzzzpinndie og Skrull!

  SvarSlett
 20. Å dette var bare helt nydelig. Der tenker jeg du koser deg. Må være en stor nytelse og sitte der.

  Ha en herlig helg
  Klem:)

  SvarSlett
 21. Åhh så nydelig du har det !!!!!
  Blir helt betatt jeg :))skulle ønske jeg hadde en glassveranda, så mye lekkert å se rundt på de forskjellige bloggene ...
  men din er en av de flotteste jeg har sett altså ;)

  Jeg hadde holdt meg inne på natten jeg hehe ;)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 22. Hei :-)

  Så utrolig vakkert!! Der kan jeg tenke meg at dere koser dere! Virkelig nydelig glassveranda :-) Så mange fine detaljer også :-)

  Ønsker deg en flott helg :-)


  Klem

  SvarSlett
 23. Her var det masse lekre og inspirerende innlegg og bilder.
  Og den glassverandaen din var bare såå nydelig.Ønsker meg en sånn♥

  God helg
  Aina

  SvarSlett
 24. For en fantastisk nydelig glassveranda du har :) Ønsker deg en riktig god helg :)

  SvarSlett
 25. Helt utrolig fint! Har nesten ikke ord jeg! (men bare nesten;-) ) Drømmer meg helt bort i den glassverandaen, så skjønt å sitte der med alle lysene tent! Og jammen har dere stått på for å gjøre det så flott, FLINKE! Virker som om du har en egen evne til å gjøre det lyst, romantisk og lekkert rundt deg!

  Nattaklem!

  SvarSlett
 26. Først, nydelig, nydelig og nydelig ! ♥ Smelter helt jeg, alt er bare så vakkert Jorunn ! :)
  Og herlig stemningsfulle bilder tatt på kvelden/natten. ;) Du har en gave du når det kommer til denne stilen, så kanskje ikke så rart at vi jentene finner masse inspirasjon her inne hos deg ! ♥

  Litt skummel den opplevelsen din da, men helt sikkert spennende også. Håper du ser denne såkalte hunden igjen slik at du får tatt noen bilder.

  Nå må jeg finne sengen straks, vi skal i 50 årslag i morgen.

  Natti natt vennen ! ♥

  Stor klem fra Anette

  SvarSlett
 27. Hei igjen..
  Takk for hyggelig komentar på bloggen. Må jobbe på lørdag, så det blir ingen Sverigetur denne helgen. Så flott du har fått det. Så tar du noen kjempefine bilder også. God helg. Klem Gro

  SvarSlett
 28. You must take time to go to my blog !!♥RINI♥

  SvarSlett
 29. Wow!! Kor utrulig flott!

  So må eg berre takka for gode tanka og oppmuntring på bloggen min, da set eg kjempe stooor pris på :)

  Ha ei fortsatt fin helg.

  Klemmer :)

  SvarSlett
 30. Hej på dej!
  Jättevackra bilder på din fina veranda.Jag har sålt min butik, ifall du letar efter mej. Men jag bor i det stora gula huset som ligger mitt över järnvägspåret från min butik.
  Du är så välkommen på en kaffekopp om du har vägarna förbi.
  Kommer att följa din blogg.
  Kram

  SvarSlett
 31. Gurimalla! Var jo akkurat som å se i et interiørmagasin! Kjempelekkert : ) Smijernssenga har jeg nesten lik bare i sort - kanskje den skulle få seg en omgang med spraymaling? Hmmm : )

  Og for all del - hold deg på glassverandaen og pass deg for "hunden", hehe.

  Ha en fin søndag : )

  Busteklem

  SvarSlett
 32. Å her kunne jeg fint sitti ut i de sene nattetimer, å sett på ulven hihi.. Så utrolig koselig og lekkert det var her.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 33. Åhhhh, dette er bare noe av det vakreste jeg har sett!!! For en fantastisk glassveranda du har. Kan bare tenke meg alle de flotte stundene du tilbringer der - både på dagtid og i sene kveldstimer. Sukk, så vakkert!!! Nydelige bilder, som om de var tatt utifra de flotteste interiørmagasiner :o)

  Så er helgen over og en ny uke venter på oss! Hadde en hyggelig grandprix kveld i går. Er selvsagt skuffet over at Didrik ikke kom lenger opp på listen- det hadde han virkelig fortjent! Men, som han selv sa - det var ikke året for ballader..

  Strålende ny uke til deg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 34. Helt utrolig nydelig vennen ♥
  Ser ut som bildene er tatt rett ut av et interiørmagasin:):) Så mange fine detaljer, og du har ikke betalt en formue for dem heller:)
  Drømmen min er et hvitt gammelt hus med glassveranda...sukk...
  Så stemningsfullt det ble på kvelden med alle lysene ♥ Kommer å besøker deg snart jeg;);)

  Klem Lise

  SvarSlett
 35. Tusen takk for omtenksom kommentar på bloggen min. Det varmer.

  Må du ha en fin uke.
  Klem:)

  SvarSlett
 36. For en nydelig glassveranda ! *sukk* Du er en mester til å skape de nydeligste miljøer,her kunne jeg ha tilbragt masse tid. Alldeles nydelig, kjære du ! Skummelt med det som kanskje er en ulv da, *grøss*. Tror jeg ville holdt meg på glassverandaen :-)

  Ønsker deg en fiiin dag !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 37. Hei,Jorunn.For en forandring av glassverandaen.Den er blitt nydelig,både på dagtid og kveldstid.Har bare sett ulv i en dyrepark,men synes de hadde så kalde øyne.Ønsker deg en fin uke.Klem

  SvarSlett
 38. NYDELIG!! Virkelig en suveren forandring! Ville gjerne bodd i dette lille søte rommet.

  Klem Madelén

  SvarSlett
 39. For en ufattelig fin glassveranda!!! NYDELIG!!

  klem lillemy

  SvarSlett
 40. Så fint du har det, sånn veranda kunne jeg ønske meg også. Takk for titten. Ha en fin dag. Christina

  SvarSlett